İzmir'de otomobil dere yatağına uçtu: 6 yaralı

İzmir'de sürücüsü Ali A'nın direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç, dere yatağına uçtu. Kazada 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 09:35
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 09:47
İzmir'de otomobil dere yatağına uçtu: 6 yaralı
Hakan Öksüz Editör

İzmir Ödemiş'e bağlı Üzümlü Mahallesi civarında korkunç bir kaza meydana geldi. Ali A. (68) idaresindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine dere yatağına uçtu.

Yaralıların kimlikleri açıklandı

Kazanın ihbarı üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptı. Sürücü Ali A'nın yanı sıra Huriye A. (57), Habibe A.(25), Harun A. (25), Necibe A. (4) ile Elif A'nın (2) yaralandığı kaydedildi.

Bakan Yerlikaya'dan haftalık trafik verileri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1-8 Ağustos tarihleri arasında Türkiye genelinde yapılan trafik denetimlerinde, 2 milyon 609 bin 216 aracın kontrol edildiğini duyurdu. Bu denetimler sonucunda, 436 bin 589 sürücüye çeşitli nedenlerle işlem yapıldığını belirtti.


Sosyal medyadan açıklama yaptı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @aliyerlikaya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, emniyet ve jandarma ekiplerinin bir hafta süren yoğun trafik denetimlerinin detaylarını paylaştı. Yerlikaya, emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarındaki can kayıplarını yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 60 oranında azalttığına dikkat çekti. Ayrıca, otobüsler de dahil olmak üzere tüm taşıtlarda sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmasının yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.

Çeşitli ihlallere yönelik işlemler

Denetimler sırasında, mevzuata aykırı olarak çakar gibi ışıklı veya sesli uyarı cihazları kullanan 210 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca hız sınırlarını aşan 127 bin 384 sürücü, periyodik muayenesi yaptırılmamış 26 bin 288 araç, emniyet kemeri kullanmayan 17 bin 569 sürücü, sürücü belgesi olmadan araç kullanan 15 bin 151 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 891 sürücüye de işlem uygulandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa