Ankaragücü, Şanlıurfaspor'u konuk ediyor! Maça dair son detaylar

Başkent temsilcisi Ankaragücü, Trendyol 1. Lig'de sezonu bu akşamki Şanlıurfa maçıyla açacak. Kritik mücadeleye dair detaylar haberde....

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 11:28
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 12:15
Ankaragücü, Şanlıurfaspor'u konuk ediyor! Maça dair son detaylar
Hakan Öksüz Editör

Trendyol 1. Lig'de yeni sezonun heyecanı devam ediyor. İlk hafta mücadelesinde Ankaragücü, sahasında Şanlıurfaspor'u ağırlayacak. Futbolseverler, bu karşılaşmanın tüm detaylarını merak ediyor. Peki, Ankaragücü - Şanlıurfaspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?


Ankaragücü-Şanlıurfaspor maçı saat 21.45'te

Ankaragücü-Şanlıurfaspor maçı, 11 Ağustos Pazar günü saat 21.45'te oynanacak. Bu heyecan dolu karşılaşma, beIN Sports MAX 1 kanalında canlı olarak izlenebilecek.

Başkent ekibi kadrosunu güçlendirdi

Trendyol 1. Lig takımlarından MKE Ankaragücü, Azerbaycan milli takımı oyuncusu Renat Dadashov'u kadrosuna dahil etti. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 25 yaşındaki forvet oyuncusu ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. İmza töreni, Beştepe Tesisleri'nde MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat'ın katılımıyla gerçekleşti.

Renat Dadashov

Dadashov, geçtiğimiz sezon Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor'da kiralık olarak forma giymişti. 33 maçta 6 gol atan Azerbaycanlı forvet, Ankaragücü'nün hücum hattını güçlendirmeyi hedefliyor.

Ankaragücü'nün Süper Lig serüveni

MKE Ankaragücü, Süper Lig'de 31 yıl boyunca aralıksız mücadele etti ancak 2011-2012 sezonunda küme düştü. Bu süreçte ciddi maddi sıkıntılar yaşayan sarı-lacivertli ekip, bir sonraki sezon 1. Lig'de de tutunamayarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e geriledi.


Ancak Ankaragücü, 2016-2017 sezonunda 1. Lig'de şampiyon olarak yeniden yükselmeyi başardı. Bir sezon bu ligde kaldıktan sonra, 2017-2018 sezonunda 2. sırada yer alarak Süper Lig'e döndü. 2020-2021 sezonunda tekrar küme düşen ekip, 2021-2022 sezonunda 1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e geri döndü.

Ankaragücü, bu inişli çıkışlı serüvende tekrar Süper Lig'e tutunmayı ve kalıcı olmayı hedefliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa