Mahmud Abbas, Ankara'ya geliyor! Meclis'te konuşacak

14 Ağustos'ta Ankara'ya gelecek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'de konuşma yapacak. İşte Abbas'ın Türkiye ziyareti ile ilgili detaylar...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 12:17
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 13:03
Mahmud Abbas, Ankara'ya geliyor! Meclis'te konuşacak
Hakan Öksüz Editör

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 14 Ağustos'ta Türkiye'yi ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, görüşmelerinin ardından birlikte bir basın açıklaması yapacak.

TBMM'de konuşma yapacak

Abbas, Ankara ziyaretinin ikinci gününde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geçecek. Burada, Filistin için olağanüstü toplanacak genel kurula hitap edecek. Toplantı, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da genel kurulda Abbas'ın konuşmasını dinleyecek.


Gazze'den yaralılar ve Filistin sergisi

Toplantıya, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaralanan ve Türkiye’de tedavi gören bazı kişiler de davet edilecek. Ayrıca Meclis’te, İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin Türkiye ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan bir sergi düzenlenecek. Sergide, Filistin’le ilgili Osmanlı arşiv belgeleri ve TBMM’nin Filistin’e dair deklarasyonları da sergilenecek.

Abbas'ın ziyareti ve geçmiş temaslar

Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’ne davet edilmesinin ardından Ankara’ya çağrıldı. Ziyaretin tarihi, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin 31 Temmuz’da suikasta uğramasının ardından kesinleşti. Abbas, son olarak 5 Mart tarihinde Ankara’ya gelmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa