Gelecek Partisi, AK Parti’ye mi katılıyor?

Kulislerde AK Parti’ye geçeceği konuşulan Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı sessizliğini bozdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 13:03
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 14:15
Gelecek Partisi, AK Parti’ye mi katılıyor?
MP
Mevlüt Peker Editör

Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı, Türkiye’nin menfaati için AK Parti'ye geçmeleri gerekecekse konunun ilgili kurullarda istişare edilmesi ve Genel Başkan Yardımcılarının durumu değerlendirmesi gerektiğini, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun istişare sonucunu muhakkak değerlendirip bir karar vereceğini söyledi.

Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı'nın partisinden ayrılarak AK Parti'ye geçeceği yönündeki kulisler üzerine, böyle bir durumun olup olmadığı kendisine soruldu. Ankara Milletvekili Mustafa Nedin Yamalı, AK Parti ile bazı görüşmeler yaptıkları bilgisinin doğru olduğunu belirten Ahmet Nedim Yamalı, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisindeki tüm gelişmelerden ve görüşmelerden haberinin olduğunu belirterek, ülke menfaatleri için şartsa, AK Parti'ye geçme gibi bir zorunluluk ortaya çıkarsa, bunun önce istişareden geçeceğini, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun da kararıyla bir geçiş olabileceğini söyledi.

Muhalefetten 7 isim AK Parti’ye geçecek iddiası

Muhalefet partilerinden toplam 7 milletvekilinin AK Parti'ye katılacağı iddiası gündemde hala yerini korurken, partisi Gelecek’ten AK Parti'ye geçeceği ileri sürülen Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı sorulara yanıt verdi. Bazı görüşmelerin yapıldığı yönündeki iddiaları doğrulayan Mustafa Nedim Yamalı “ülke menfaatleri için kaçınılmaz bir zorunluluk hasıl olması durumunda” vurgusunda bulundu.

Bazı görüşmeler yapılmış

Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı iddialara ilişkin, bazı görüşmeler yaptıklarını, görüşme yapılan partiler arasında AK Parti’nin de bulunduğunu, sonuçta AK Parti’deki milletvekillerin senelerce birlikte çalıştıkları isimler olduğunu belirtti.

“AK Partili arkadaşlar, geri dönmemizi istiyor”

AK Parti ile yapılmış görüşmeler olduğunu ve bu partideki milletvekillerin senelerce birlikte çalıştıkları arkadaşları olduğunu hatırlatan Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti'ye bazı tavsiyelerinin olduğunu, kendisini de AK Parti'nin kurucularından biri olduğunu, karşılıklı zaman zaman konuştuklarını fakat şu anda Gelecek Partisi’nde çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Yamalı, partisinin görüştüğü diğer siyasi partiler arasında İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bulunduğunu bildirdi.

"Zaman ne gösterir bilmiyoruz"

Siyasetin parçalandığını, Türk siyasetinin toparlanması için de çalışmalar yürütmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Mustafa Nedim Yamalı, seçimlerden sonra yeni bir döneme girildiğini, bu dönemde herkesin kendi yol haritasını belirlemeye çalıştığını, bunun sadece Gelecek Partisi ile ilgili bir durum olmadığını, diğer partilerdeki milletvekillerinin de çalışmalar yapmayı sürdürdüğünü, bu yüzden zamanın neyi göstereceğini kimsenin bilmediğini ifade etti.

“AK Parti’ye geçeceksek…”

Ahmet Davutoğlu'nun görüşmelerden haberi olmadığı ya da Ahmet Davutoğlu’ndan gizli görüşmeler yapıldığı iddialarını reddeden Ankara Milletvekili Yamalı, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi’ndeki tüm buluşma ve görüşmelerden haberinin olduğunu, her gelişmenin ve olan bitenin Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde olduğunu, görüşmelerin çoğunun kamuya açık gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan olarak bilgisi, onayı ve iradesi olmadan hiçbir şey yapmadıklarını belirten Yamalı, “Biz bir paket değiliz.” diyerek, Gelecek Partisi’nin 6'lı masada isteklerinin gerçekleşmediğini anımsattı ve tüm görüşmelerin Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla yapıldığını kaydetti. Ankara Milletvekili Yamalı, Türkiye’nin menfaatinin bir geçişi gerektirmesi durumunda bunun değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa