Burcu Çetinkaya, test sürüşünü Eskişehir’de yaptı

Milli rallicimiz Burcu Çetinkaya, Eskişehir’de 2025 Dünya Ralli Şampiyonası'nın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 15:10
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 15:30
Burcu Çetinkaya, test sürüşünü Eskişehir’de yaptı
AA
Kaynak AA

Milli rallici Burcu Çetinkaya, 2018 yılından sonra ilk kez gelecek yıl katılacağı Dünya Ralli Şampiyonası için hazırlıklara başladı. Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde yapılan test sürüşleriyle form tutmaya çalışan Çetinkaya, antrenmanlarını kırsal Karacalık Mahallesi'nde bulunan toprak parkurda gerçekleştiriyor. Bu süreçte kendisine İtalyan yardımcı pilotu Fabrizia Pons eşlik ediyor.

Yunanistan'da tek kadın ekip

Çetinkaya, Dünya Şampiyonası öncesinde 5-8 Eylül tarihlerinde Yunanistan'da düzenlenecek olan Akropolis Rallisi'ne katılacak. Burada, Pons ile birlikte start alacak tek kadın ekip olmayı hedefliyor. Pons, Dünya Ralli Şampiyonası tarihinde en üst seviyede yarış kazanmış ve hem pilot hem yardımcı pilot olarak puan almış nadir isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

Suudi Arabistan'ın etkisi

Son kez 2018'de Dünya Ralli Şampiyonası'nda yarışan Çetinkaya, Suudi Arabistan Rallisi'nin şampiyona takvimine eklenmesiyle birlikte büyük bir heyecan yaşadığını belirtti. Daha önce Orta Doğu Ralli Şampiyonası'nda birçok kez erkek rakipleriyle podyuma çıkan Çetinkaya, Suudi Arabistan'da kadınların daha önce otomobil kullanmasının yasak olması nedeniyle yarışamadığını ifade etti.

"Yaş ve cinsiyet engel değil" sloganı

Burcu Çetinkaya, yarışlara "Yaş ve cinsiyet, hayallerinize engel değildir." sloganıyla katılmayı hedefliyor. Bu kapsamda, araçlarına ironik "Dikkat, kadın sürücü" gibi yapıştırmalar hazırladıklarını ve takipçileriyle paylaşacaklarını belirtti. Çetinkaya, kadın otomobil sürücülerini bu kampanyaya katılmaya davet ederek, onların hayallerine destek vermek istediğini dile getirdi.

TOK Sport ile iş birliği

Dünya Ralli Şampiyonası'nda Türkiye'den TOK Sport takımı ile iş birliği yapacak olan Çetinkaya, WRC2 klasmanında başarılı olan bu takımla yarışacak olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Antrenmanların zorlu geçtiğini belirten Çetinkaya, hem otomobile hem de toprak zemine alışma sürecinde olduğunu vurguladı.

Pons'un gözlemleri

Yardımcı pilot Fabrizia Pons, Burcu Çetinkaya ile yeniden bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Otomobili ve Yunanistan'daki yeni etapları henüz tam olarak tanımadıklarını belirten Pons, yarışların kolay olmayacağını kabul etti. Yunanistan'da yarışacak ekipler arasında "anneanne" olarak tek olmayabileceğini ancak dünya şampiyonasında "dedelerin" daha fazla olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa