Atıcılıkta "Yusuf Dikeç" patlaması!

Paris 2024 Olimpiyatları'nda kulaklık ve gözlük kullanmadan tek eli cebinde yaptığı atışla dünya gündemine oturan Yusuf Dikeç, atıcılığa ilgiyi artırdı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 15:20
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 15:50
Atıcılıkta ''Yusuf Dikeç'' patlaması!
AA
Kaynak AA

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli sporcu Yusuf Dikeç ve takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan, Türkiye'ye 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazandırarak büyük bir başarıya imza attı. Dikeç'in kendine özgü atış tarzı ve spora geç başlamasına rağmen 51 yaşında olimpiyat madalyası kazanması, atıcılık sporuna olan ilgiyi artırdı.


Yusuf Dikeç'in hikayesi ilham verdi

Yusuf Dikeç, dünya çapında dikkat çeken atış tarzıyla birçok kişiye ilham verdi. Dikeç, lens, göz kapağı ve kulak koruması gibi yardımcı teçhizat kullanmadan, bir eli cebinde gerçekleştirdiği atışlarıyla tanınıyor. Bu spora geç başlamasına rağmen, 51 yaşında olimpiyat madalyası kazanması, atıcılık sporuna ilgiyi artırarak daha fazla insanı bu alana çekti.


Kayseri'de atıcılık sporuna ilgi arttı

Kayseri'de 10 yaşından 70 yaşına kadar birçok kişi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne başvurarak atıcılık sporu yapmak istediklerini belirtiyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü havalı silahlar antrenörü Mehmet Avcı, Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'ın olimpiyatta kazandığı madalyanın, Türkiye genelinde atıcılık sporunun popülerliğini artırdığını söyledi. Avcı, Kayseri'de atıcılık sporunun 5 yıldır yapıldığını ve milli sporcular yetiştirdiklerini belirterek, olimpiyat başarısından sonra büyük bir talep artışı olduğunu ifade etti.


Farklı yaş grupları atıcılık sporuna yöneldi

Mehmet Avcı, Yusuf Dikeç'in atış tekniği ve yaşının atıcılık sporuna olan merakı iki kat artırdığını belirterek, birçok kişinin bu sporu araştırmaya başladığını söyledi. Avcı, "Yusuf ağabeyin başarısından dolayı vatandaşlar bu sporu araştırıyor, telefonla arıyorlar, müdürlüğümüze başvuruyorlar. Bu zamana kadar aktif 30 sporcumuz vardı, çok fazla talep var. Geleceği olan bir spor, sadece çok bilinmiyordu, Yusuf ağabey ve İlayda Tarhan'ın başarısı önümüzü açtı," dedi.


Her yaş grubuna hitap eden bir spor

Atıcılık sporunun her yaş grubuna hitap ettiğini vurgulayan Avcı, bu sporda yaşın önemli olmadığını belirtti. "Minimum yaş grubu var, maksimum yaş grubu yok. Bir sporcu büyükler kategorisine geçtiği anda 60-70 yaş fark etmez, atabildiği sürece bu sporda varlığını gösterebilir," diyen Avcı, olimpiyat başarısından sonra 10 yaşından başlayarak 70 yaşına kadar birçok kişinin bu sporu yapmak istediğini ve kendilerinin de ellerinden gelen desteği sağladıklarını ifade etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa