Ordu'da sağanak bastırdı, caddeler göle döndü

Ordu'nun Altınordu ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar, kısa sürede birçok ev ve iş yerinin su altında kalmasına yol açtı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 16:38
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 16:47
Ordu'da sağanak bastırdı, caddeler göle döndü
Hakan Öksüz Editör

Ordu Altınordu'da süren aralıklı sağanak yağış, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağış nedeniyle birçok yol ve caddede su birikintileri oluştu. Özellikle Karadeniz Sahil Yolu'nda sürücüler, su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı evlerin bodrum katları ve iş yerleri su baskınından etkilendi.


Altınordu-Ulubey Yolu kısa süreliğine kapandı

Altınordu-Ulubey yolunda su seviyesinin tehlikeli derecede yükselmesi nedeniyle yol bir süreliğine ulaşıma kapatıldı. Suyun çekilmesiyle birlikte yol yeniden trafiğe açıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu çevresi ile Giresun ve Trabzon'un batı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Açıklamada, Ordu'da devam eden sağanak yağışların akşam saatlerine kadar doğu ilçelerinde etkisini artıracağı belirtildi. Giresun ve Trabzon'un batısında ise öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiği ifade edildi.


Olası tehlikelere karşı uyarı

Meteoroloji, yağışlar sonrasında oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa