Toprak Razgatlıoğlu'ndan şampiyona rekoru

Dünya Superbike Şampiyonası'nda piste çıkan Toprak Razgatlıoğlu, Superpole yarışını kazanarak peş peşe 12'nci kez galip geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 17:47
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 18:03
Toprak Razgatlıoğlu'ndan şampiyona rekoru
Hakan Öksüz Editör

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza attı. Portekiz'de gerçekleştirilen 7. ayak yarışında, Superpole mücadelesini kazanarak peş peşe 12. galibiyetine ulaştı ve şampiyona rekorunu kırdı.

Portimao’da üstün performans

Portimao kentindeki 4,6 kilometrelik Uluslararası Algarve Pisti'nde düzenlenen Superpole yarışında Toprak, Rokit BMW takımının pilotu olarak 10 tur boyunca rakiplerine büyük bir üstünlük sağladı. Yarışı ilk sırada tamamlayarak damalı bayrağı göğüsledi.


Rekor artık tek başına Toprak’ın

Toprak Razgatlıoğlu, bu galibiyetle Dünya Superbike Şampiyonası'nda üst üste 12. kez birincilik elde ederek, daha önce Alvaro Bautista ve Jonathan Rea ile paylaştığı rekoru tek başına ele geçirdi. Bu başarı, şampiyona tarihine altın harflerle yazıldı.

Zafer kutlaması ve hedef vuruşu

Başarısını, milli atıcı Yusuf Dikeç'in Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazandığı atış stilini taklit ederek kutlayan Toprak, piste getirilen hedef tahtasını "12"den vurdu ve zaferini sembolik bir vuruşla taçlandırdı.


Puan farkı artıyor

Bu zaferle birlikte puanını 340'a çıkaran Toprak, pilotlar klasmanında liderliğini sağlamlaştırdı. En yakın rakibi Ducati pilotu Nicolo Bulega ile arasındaki puan farkını 87’ye çıkardı.

Son yarış bu akşam

Portekiz'deki son yarış ise bugün Türkiye saatiyle 20.00’de koşulacak. Tüm gözler, bu önemli yarışta Toprak Razgatlıoğlu’nun performansında olacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa