Ağrı'da sağanak hayatı felç etti! Caddeler su içinde...

Ağrı'da etkili olan sağanak nedeniyle sel su baskınları yaşandı. Kentte caddeler göle döndü, sürücüler araçlarla ilerlemekte güçlük çekti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 18:01
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 18:20
Ağrı'da sağanak hayatı felç etti! Caddeler su içinde...
Kübra Şenal Editör

Meteoroloji Müdürlüğünden gelen kuvvetli sağanak yağış uyarılarının ardından yurdun bazı kesimlerinde şiddetli yağmurun etkisiyle sel ve su baskınları meydana geldi. Ordu'nun ardından Ağrı'dan da endişe verici manzaralar ortaya çıktı.

Kentte öğleden sonra saat 16.00 sıralarında başlayan sağanak, birçok noktada su baskınlarına neden oldu. Kent merkezinde sağanak yağışın etkisiyle alt geçitler su ile doldu. 


Yollar trafiğe kapatılırken, göle dönen caddelerde sürücüler araçlar ile ilerlemekte güçlük çekti.


Sağanak hayatı felç etti

Bazı araçlar, yollarda mahsur kalırken yağmura sokakta yakalanan bazı vatandaşlar ayakkabılarını çıkarıp, paçalarını yukarı çekerek yürümek zorunda kaldı. Kent merkezindeki esnaf iş yerlerine su baskınlarından korumak için kolları sıvadı. Dükkanı su ile dolanlar kovalarla tahliye çalışması yaptı.


Belediye ekipleri de tıkanan mazgalları açmak için çalışma yürütüyor.

Meteoroloji bölge bölge uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz bölgesinin iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Akdeniz’in Toroslar mevkii, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay'ın kıyı kesimleri, Erzurum'un güney ve doğusu, Van'ın kuzey ve doğusu, Kırklareli'nin Karadeniz'e bakan kıyı kesimleri ile Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edildiği söylenmişti.


Sel, su baskınları, trafikte aksama

Meteoroloji, yağışlar sonrasında oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa