Yurt dışına çıkacaklar dikkat! Zamlı tarifeye saatler kaldı

2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan 'yurtdışı çıkış harcı' yeni tarifesi bu gece itibarıyla geçerli olmaya başlayacak.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 20:18
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 22:06
Yurt dışına çıkacaklar dikkat! Zamlı tarifeye saatler kaldı
DHA
Kaynak DHA

Vergi kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 2 Ağustos’ta Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kanunla birlikte yurt dışı çıkış harcı 12 Ağustos tarihinden itibaren 150 liradan 500 liraya yükseltilmişti.


12 Ağustos itibarıyla geçerli olmaya başlıyor

Pasaport kontrolünden geçiş yapacak olan Türk vatandaşlarından çıkış harcı ödemekle yükümlü olanlar bugün saat 23.59’a kadar yurt dışı çıkış harcı 150 lira; 12 Ağustos Pazartesi saat 00.00’dan itibaren ise 500 lira ödeyecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanı Abdullah Güler, daha önce 150 Türk lirası (TL) olan yurtdışına çıkış harcının 500 TL'ye yükseltilmesinin vergi paketi içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacağını açıklamıştı.

Güler, kısa vadeli prim oranını da yüzde 2’den yüzde 2,25’e çıkardıklarını belirterek, “Teklifimizde yeni vergi güvenlik müesseseleri oluşturuyoruz. Serbest meslek kazancı ve ticari kazanç yönünden gelir vergisi mükelleflerinin hasılatları tespit edilecek. Yüzde 20’nin üzerinde uyumsuzluk tespit edilmesi halinde izaha davet edilecekler” ifadelerini kullanmıştı.

Güler ayrıca, "Yurt dışına çıkış harcını 500 lira olarak belirliyoruz. Her yıl harç tutarı yeniden değerleme oranıyla artırılacak" demişti.

2019 ve 2022 yılları arasında 50 TL olan yurt dışı çıkış harcı, Mart 2022'de 150 TL'ye çıkarılmıştı.

Yurt dışı çıkış harcı havaalanlarında bulunan otomat ve veznelerin yanı sıra gümrük saymanlıklarına, Maliye Bakanlığı'na ait harç bürolarına, anlaşmalı bankalara ve vergi dairelerine ödenebiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa