Yunanistan'da yangın nedeniyle evlerden tahliyeler devam ediyor

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında bulunan Varnava bölgesinde çıkan yangın nedeniyle evlerden tahliyelere devam ediyor...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 04:50
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 11:42
Yunanistan'da yangın nedeniyle evlerden tahliyeler devam ediyor
AA
Kaynak AA

Yunanistan Otelcilik Derneği tarafından oluşturulan platformun, yerel yönetimlerin sağladığı yardımlara ek olarak hizmet vereceği ifade edilen haberlerde, Atina Olimpiyat Spor Kompleksi (OAKA) ve Kifisia'daki Zirinia Spor Salonu'nun da vatandaşların barınması için açıldığı bildirildi.

Yangına Büyük Müdahale

Dün öğleden sonra yaklaşık saat 15.00 civarında başlayan yangına, 400'den fazla itfaiyeci, 110 itfaiye aracı, çok sayıda gönüllü, 15 yangın söndürme uçağı ve 9 helikopterle müdahale edildi.

Evler Zarar Gördü

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis, yangın sonucunda birçok evin zarar gördüğünü belirtti.

Rüzgar ve Alevler Şiddetli

Vathrakoyannis, bölgedeki rüzgarların fırtına şiddetine ulaştığını ve alevlerin 25 metre yüksekliğe çıktığını dile getirerek, polisin, çoğunluğu yaşlı ve uyarılara rağmen bölgeyi terk etmeyen 200'den fazla kişiyi tahliye ettiğini söyledi.

Kırmızı Alarm Uyarısı

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, Perşembe gününe kadar devam edecek hava koşulları nedeniyle vatandaşları artan orman yangınlarına karşı uyarırken, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, ülkenin yarısının "kırmızı alarm" altında olacağını ifade etti.

Başbakan Tatilini Kesti

Yangın nedeniyle Başbakan Kiryakos Miçotakis'in de tatilini yarıda keserek Atina'ya döndüğü belirtildi.

35 Yangından 4'ü Tehlikeli

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, müdahale edilen 35 orman yangınından dördünün riskli olduğu, ancak ekiplerin havadan ve karadan gerçekleştirdiği müdahaleler sayesinde bu yangınların büyümeden kontrol altına alındığı ifade edilmişti.

Yangın riskinin yüksek olduğu bölgeler arasında Selanik, Halkidiki, Kilkis, Pieria, Eğribos, Atina, Mora ve Girit yer alıyor.

Yetkililer, vatandaşları yangınlara karşı dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa