Erzurum'da 2 mahalleyi sel vurdu...

Erzurum'da 2 mahallede etkili olan selde ev, ahır ve tarım arazileri zarar gördü. İşte haberin detayları ve yaşananlar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 06:25
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 06:25
AA
Kaynak AA

Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı iki mahallede meydana gelen sel, evlere, ahırlara ve ekili arazilere büyük zarar verdi, bir çoban ise sele kapılmaktan son anda kurtuldu.

İğdeli ve Hacıhalil Mahalleleri'nde akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak, kısa sürede sele dönüşerek derelerin taşmasına ve su baskınlarına neden oldu.

İğdeli köyünde yaşayan çoban Haydar Torol, evinden çıktığı sırada sel sularına kapıldı ancak abisinin yardımıyla son anda kurtarıldı. Torol, tedavi için Horasan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sel felaketi, İğdeli köyündeki Torol'un eviyle birlikte iki mahalledeki bazı ekili tarım arazilerini ve ahırları su altında bıraktı. Ayrıca sel sularına kapılan 2 eşek telef oldu.

İğdeli Mahalle Muhtarı Sena Aras, yaptığı açıklamada, çoban Torol'un sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti ve yetkililere bölgedeki dere ıslahı çalışmalarının yapılması çağrısında bulundu.

Öte yandan, selin geliş anını cep telefonu kamerasıyla kaydeden bir videoda, suya kapılan eşekleri gören çocukların ağladığı anlar yer aldı.

Meteorolojiden son tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Pazartesi) beklenen yağışların Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli alacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa