Libya'da selle mücadelede gerekli imkanlar seferber edildi

Libya'da, selle mücadele için gerekli imkanların seferber edildiği belirtildi. Sele neden olan yağışların, son 72 yılın en şiddetlisi olduğu bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 07:47
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 07:47
Libya'da selle mücadelede gerekli imkanlar seferber edildi
AA
Kaynak AA

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Libya'nın doğusundaki "hükümetin Başbakanı" Usame Hammad, ülkenin güneydoğusundaki Kufra kentinde aşırı yağışların neden olduğu sel felaketiyle mücadele için gerekli tüm imkanların seferber edildiğini duyurdu.

Sel Endişesi Büyüyor

Kufra’da etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle halk, geçtiğimiz yıl Derne kentinde 4 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği büyük sel felaketinin bir benzerinin yaşanabileceği korkusunu taşıyor.

Başbakanların Açıklamaları

Başbakan Dibeybe, X hesabından yaptığı açıklamada, Kufra’da fırtına ve selden etkilenenlere yardım edilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, ilgili bakanlıklar ve kurumlara hazırlıkları en üst seviyeye çıkarmaları talimatı verdiğini söyledi. Dibeybe, "Kufralıların güvenliğini temenni ediyoruz ve bu kriz sona erene kadar onların yanında olacağız," dedi.

Libya'nın doğusundaki "hükümetin Başbakanı" Hammad ise, X hesabından yaptığı açıklamada, "Krizi aşmak için tüm imkanları seferber ettik ve vatandaşların güvenliğini ön planda tutmak için çabalarımızı yoğunlaştırdık," ifadelerine yer verdi.

Kufra'daki Durum

Kufra kent meclisi sözcüsü Abdullah Süleyman, son 3 gündür devam eden şiddetli yağmurların şehrin birçok noktasını sular altında bıraktığını belirtti. Süleyman, bu yağışların son 72 yılın en yoğun yağmuru olduğunu kaydetti.

Meteoroloji Kurumu ise yaptığı açıklamada, Kufra’daki yağışların ilerleyen saatlerde daha da şiddetleneceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Libya’daki Geçmiş Sel Felaketleri

10 Eylül 2023'te Libya'nın doğusunu vuran Daniel Fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde büyük sel felaketlerine yol açmıştı. Derne kentinde fırtınanın etkisiyle iki baraj çökmüş, 576'sı yabancı uyruklu olmak üzere 4 bin 540 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa