Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgâra dikkat!

Meteoroloji bugün bazı illerde kuvvetli sağanak yağış ve rüzgârın beklendiğini duyurdu. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 09:02
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 10:15
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgâra dikkat!
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu bölgeleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yurdun doğusu ile kuzey bölgelerinde hava parçalı bulutlu olacak.


Bu illerde kuvvetli yağış var

Bazı illerde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Artvin, Rize, Trabzon'un doğusu ve Ordu'da yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların yol açabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.


Kuvvetli rüzgar beklenen bölgeler

Ege'nin kuzey kıyıları, Orta Karadeniz'in denizden uzak bölgeleri ve Marmara’nın güney kesimlerinde rüzgârın zamanla kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarı yapıldı. 

Yurt genelinde beklenen hava sıcaklıkları

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun doğu kesimlerinde hava sıcaklığı normalleri civarında seyredecek. Yurdun güney, batı ve iç bölgelerinde sıcaklık yüksek olacak. 

İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklığı 32, İzmir'de 37, Antalya'da 39, Adana'da 38, Sivas'ta 28, Trabzon'da 29, Iğdır'da 33 ve Hakkari'de 32 derece olacak.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa