İsrailli Bakandan nefret dolu söylem

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'de yaşanan katliamın devam etmesini söyledi. Gvir'in sözleri tepki çekti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 09:13
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 10:00
İsrailli Bakandan nefret dolu söylem
O
Onur Çetinkaya Editör

7 Ekim'de başlayan ve 10 aydır Gazze'de Filistinlilere yönelik devam eden katliam sürüyor.  Şehit sayısı 40 bine yaklaşırken Siyonist İsrail dur durak bilmiyor. 

Orta Doğu'da savaş her geçen gün şiddetini daha da arttırırken Siyonist İsrail'e destek ise başta ABD olmak üzeri Yahudi lobisinin ortaklığında devam ediyor.


İsrail  çocuk, kadın, yaşlı dinlemeden Gazzelilerin üstüne bomba yağdırıyor. Savaşın ortasında kalan Filistin halkı ölümden kaçıyor. 


Türkiye başta olmak üzere Filistin'e destek veren ülkeler savaşın bir an önce bitmesini istiyor.  Geçtiğimiz aylarda Amerika Birleşik Devletleri'nde NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirvede barış mesajları vererek Gazze'de yaşananlara tepki göstermişti.  Erdoğan, İsrail'in tehdit ve çatışmalara son vermesi gerektiğini söylemişti.


Türkiye, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına resmi olarak müdahil oldu.   Dosyalar Lahey Uluslararası Adalet Divanı’na sunuldu.  


Tüm dünyanın gözünün çevrildiği Orta Doğu'da katliamın bir an ön evvel bitmesi için yoğun görüşmeler sürerken İsrailli Bakandan nefret dolu söylem geldi.  İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'de yaşanan katliamın devam etmesini söyledi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ateşkesi kabul etmemesi gerektiğini savunan Gvir, olası ateşkesin büyük bir hata olacağını ifade etti. Nefret dolu sözlerini sürdüren İsrailli Bakan, Gazze'nin İsrail tarafından işgal edilerek Filistinlilerin göçe zorlanması gerektiğini savundu. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa