Josep Borrell, İsrail’e yaptırım istedi!

AB (Avrupa Birliği) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, terör örgütü İsrail'e yaptırımların gündeme alınması gerektiğini bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 10:17
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 10:26
Josep Borrell, İsrail’e yaptırım istedi!
AA
Kaynak AA

Avrupa Birliği'nin (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'e yönelik yaptırımların AB gündemine alınması gerektiğini vurguladı.



İsrailli bakanların insanlık dışı sözlerine tepki gösterdi

Borrell, İsrailli Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in sivillere yönelik yakıt ve yardım kesintisi çağrısına tepki gösterdi. Ayrıca, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Gazze'deki duruma ilişkin yaptığı, Gazze halkının açlıktan ölmesinin "haklı" olabileceğini ima eden açıklamalarını savaş suçu teşviki olarak nitelendirdi. Borrell, bu tür açıklamalara karşı yaptırımların gündemde olması gerektiğini belirtti ve İsrail hükümetini bu tür teşviklerden uzak durmaya çağırdı.

Volker Türk'ün kınamalarını destekledi

Borrell, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk'ün kınamalarını da destekleyerek, İsrail hükümetinin arabulucu ülkeler ABD, Katar ve Mısır ile yürütülen müzakerelere katılması gerektiğini ifade etti. Bu müzakereler, Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası yapılması amacıyla düzenleniyor.



İsrailli Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in açıklamaları

Öte yandan, Itamar Ben-Gvir, İsrail'in Gazze topraklarını işgal etmesi gerektiğini savunarak, bu yöntemle Filistinlilerin göç etmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini öne sürdü. Ben-Gvir'in bu ifadeleri, İsrail'in geçmişte de benzer eylemlerde bulunduğunu ve bunu yeniden yapabileceğini söylemesiyle dikkat çekti. ABD, Mısır ve Katar ise, ateşkes ve esir takası için 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha'da müzakerelere başlanması çağrısında bulundu.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa