Osman Aşkın Bak'tan federasyonlara tepki: "Hesap verecekler!"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, olimpiyat performansına dair federasyonlara eleştirilerde bulundu. Bakan Bak, "Bunun hesabı verilecektir." dedi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 10:39
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 13:18
Osman Aşkın Bak'tan federasyonlara tepki: ''Hesap verecekler!''
Hakan Öksüz Editör

Paris'te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin madalya sayısının düşük kalması tepkilere yol açtı. Altın madalya sevinci yaşayamayan Türkiye, 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile organizasyonu 64'üncü sırada tamamladı. Böyle Türkiye, 40 yılın ardından olimpiyatlarda ilk defa altın madalya sevinci yaşayamadı.

Milli güreşçi Taha Akgül, bronz madalya kazandı

"Verilen olanakları verimli kullanamadılar"

Paris'te gazetecilere konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, spor federasyonlarını eleştirdi. Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, şunları söyledi:

Milli tekvandocu Nafia Kuş Aydın, bronz madalya kazandı

"Beklentimizin altında kaldık"

2028'de Los Angeles'ta yapılacak olimpiyatlara hazırlanacaklarını kaydeden Bak, "Federasyon seçimleri 3 ay içinde yapılacak. Federasyonların notu verilecek. Sporcularımızın ihtiyaç duyduğu şey, sürecin daha profesyonelce yürütülmesidir. Biz her şeye madalya olarak bakmıyoruz. 8 madalya aldık, beklentimizin altında kaldık. Seyirci baskısı, bazı sporcuları etkilemiş olabilir. Bazen gününüzde olmazsınız. Sonuçta dünyanın en iyileri burada yarışıyor." ifadelerini kullandı.

Filenin Sultanları, 4'üncü sırada kaldı

"Özeleştiri yapmamız gerekiyor"

Atıcılıkta ilk defa madalya almanın sevindirici olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bu organizasyondaki bazı ilklerin kendisini sevindirdiğini belirtti. Bakan Bak, şöyle konuştu:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa