ÖSYM ilk kez yeni bir sınav yapıyor

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) ilk kez “Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı Sınavı” yapıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 11:17
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 11:23
ÖSYM ilk kez yeni bir sınav yapıyor
AA
Kaynak AA

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı Sınavı'nı ilk kez 24 Kasım'da ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) koordinasyonuyla düzenleyeceğini duyurdu. Bu bilgi, bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan bir duyuru ile paylaşıldı. Bakanlık ile ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) arasında imza altına alınan protokol gereğince, "2024 yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yazılı Sınavı" başkent Ankara'da gerçekleştirilecek.

Hangi meslek gruplarını kapsıyor?

Bu sınavla ilgili olarak, eczacılar, ziraat mühendisleri, ziraat teknisyenleri, kimyagerler, kimya mühendisleri, orman endüstri mühendisleri, orman mühendisleri ve bitki sağlığı konusunda eğitim almış teknikerler başvuru yapma hakkına sahip olacaklar. Adaylar, sınava katılmak için 9 Ekim'den 15 Ekim'e kadar başvuruda bulunabilecekler, en son başvuru tarihi 23 Ekim 2024 olarak belirlendi.

Sınava nereden müracaat ediliyor, son tarih ne zaman?

Sınav başvuruları, adaylar tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adaylar, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) başvuru merkezlerinden, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi)'nin resmi internet sitesi "https://ais.osym.gov.tr" üzerinden ya da ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) aday işlemleri mobil uygulamasını kullanarak kayıtlarını tamamlayabilecek. Bu sınav, ilgili alanlarda çalışan profesyoneller için önemli bir fırsat sunmakta ve onların sektördeki yeterliliklerinin resmi olarak tescil edilmesine olanak sağlayacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa