Biden'dan Trump uyarısı: Kazanırsa halimiz duman

Seçimler öncesi yardımcısı Harris'e destek isteyen ABD Başkanı Biden, eski rakibi Trump'ı topa tuttu. Biden, "Kazanırsa neler olacağını görün." dedi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 11:56
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 12:20
Biden'dan Trump uyarısı: Kazanırsa halimiz duman
Hakan Öksüz Editör

ABD'de başkanlık seçimi 5 Kasım'da gerçekleştirilecek. Seçimlere giderken yarıştan çekilen ABD Başkanı Joe Biden, yerine yardımcısı Kamala Harris'i bıraktı. Adaylık öncesi anketlerdeki popülerliği bir hayli düşük olan Harris, seçimde Trump'ın kazanmasını istemeyen Demokratların desteğini aldı.


"Trump gerçek bir tehlike"

CBS News’e konuşan Başkan Biden, yardımcısı Kamala Harris'e destek istedi. Donald Trump tehdidinin ciddi olduğunu belirten Biden, şu ifadelere yer verdi:


Cumhuriyetçi Parti'nin doğal adayı olan Donald Trump, kendisine yönelik suikast girişiminden kurtulmasının ardından puanını artırdı. Trump muhalifleri ise Kamala Harris'i desteklemek zorunda kaldı. 

3 kritik eyalette Harris önde

Trump karşıtlığı üzerinden seçim propagandası yürüten Demokrat Parti'nin adayı Harris'in anketlerdeki popülerliği arttı. Siena College ile The New York Times'ın yaptığı son anketler; Wisconsin, Pennsylvania ve Michigan'da Kamala Harris'in öne geçtiğini gösteriyor.


Göçmenler konusunda Trump, kürtaj meselesinde Harris önde

Söz konusu eyaletlerin nüfusunun bir hayli fazla olduğu, dolayısıyla seçimde önemli rol oynayacakları belirtiliyor. Göçmenler ve ekonomi söz konusu olunca Trump'a duyulan güvenin daha yüksek olduğu görülüyor. Kürtaj konusunda ise seçmenlerin büyük çoğunluğu Harris'i destekliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa