Turuncu kategoride aranan terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığı’nın 1 milyon TL para ödülü koyduğu turuncu kategoride aranan PKK’lı terörist Jiyan Opçin öldürüldü.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 12:13
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 12:49
Turuncu kategoride aranan terörist öldürüldü
EK
Esra Koçak Editör

Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye terörist sızmalarını önlemek amacıyla 17 Nisan 2022 günü eş zamanlı olarak Hakkâri’nin Çukurca İlçesinin karşısındaki Metina Vadisi ile Şemdinli ve Derecik İlçeleri karşısındaki Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde başlatılan Pençe Kilit hava destekli kara harekâtında sona yaklaşılırken, terör örgütü PKK’ya önemli bir darbe daha vuruldu.

Mehmetçiğin konumlandığı sınır bölgesindeki üs bölgesine saldırı hazırlığı içinde oldukları belirlenen bir grup terörist İnsansız Hava Aracıyla tespit edildi.

Sözcü'de yer alan haberde göre, bölgeye silahlı insansız hava aracı ile Atak taarruz helikopterleri sevk edildi.

Saldırı planları deşifre edildi

Teröristlerin bulunduğu barınma alanları ile muhtemel kaçış güzergâhları yoğun ateş altına alındı. Operasyonda 10 yıldan beri terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda terörist faaliyetlerde bulunan Jiyan Opçin öldürüldü.

Kadın terörist, İçişleri Bakanlığı'nın en çok aranan teröristler listesinin 1 milyon lira para ödüllü Turuncu kategorisinde aranıyordu.

Teröristlerin üzerlerinde ve sırt çantalarında bölgede konumlanan Mehmetçiğe yönelik çok sayıda saldırı girişimiyle alakalı basit kroki ve saldırı planları da ele geçirilerek deşifre edildi.

Kadın teröristin terör örgütünün sözde özel güç yapılanması içinde suikastçı olup branş eğitimi aldığı ve özellikle ABD’nin Suriye’de YPG’ye IŞİD’le mücadele bahanesiyle gönderdiği ağır silahların kullanımı ile yeni katılım teröristlere bomba yapımıyla ilgili eğitimler verdiği belirlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa