e-Devlet'e köprü, otoyol ve tünel geçiş ödemeleri de eklendi

Kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımında dünyanın en etkin sistemlerinden biri olan e-Devlet'e yeni özellikler entegre edildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 12:14
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 13:14
e-Devlet'e köprü, otoyol ve tünel geçiş ödemeleri de eklendi
AA
Kaynak AA

Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz haftalarda 2024 yılı e-Devlet Kıyaslama Raporu'nu yayımlamış, 37 devletin e-Devlet performansları kıyaslanmış, 83 puanlık genel ortalamaya ulaşarak AB ülkelerinin 76 olan ortalamasını hayli geride bırakan Türkiye 10. sıradaki yerini korumuştu. Dünyada, kamu yönetiminde iletişim ve bilgi teknolojilerinin kullanımında ileri seviyede bulunan e-Devlet'e yeni bir özellik daha entegre edildi. Vatandaşın hayatını kolaylaştıran e-Devlet sistemi üzerinden artık köprü, otoyol ve tünel geçiş ödemeleri de yapılabilecek.

E-Devlet üzerinden köprü, otoyol ve tünel geçiş ödemeleri yapılabilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni bir gelişme olarak araç sahiplerinin köprü, otoyol ve tünel geçiş ödemelerini e-Devlet üzerinden yapabileceklerini duyurdu. Bu yenilik, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin çalışmaları sonucunda hayata geçirildi.

Dijitalleşme adımları genişliyor

Uraloğlu'nun yaptığı yazılı açıklamada, TÜRKSAT'ın geliştirdiği ve işlettiği e-Devlet sisteminin kamu hizmetlerinin dijitalleşmesine büyük katkı sağladığı vurgulandı. Yeni düzenlemenin, özel şirketler ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsadığı belirtildi.

Kullanıcı dostu çözümler sunuluyor

Bakan Uraloğlu, "Vatandaşlarımız artık e-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde köprü, otoyol ve tünel borçlarını kolayca ödeyebilecek. Araç sahipleri, kullanımlarını takip edebilecek, yasal takibe uğramamış geçiş borçlarını ve cezaya düşmemiş geçiş ödemelerini yapabilecekler." dedi. Bu işlemlerin, yalnızca araç plakasına kayıtlı kişiler tarafından yapılabileceği ifade edildi.

Kolay ve güvenli işlem imkânı

Uraloğlu, yapılan bu geliştirmelerle vatandaşların ihlalli geçiş bildirimleri ve borç sorgulamaları gibi işlemleri daha kolay ve kullanıcı dostu bir şekilde gerçekleştirebileceğini belirtti. Bu işlemler sayesinde geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesinde büyük kolaylık sağlanacağını ekledi. Ayrıca, bu dijital hizmetlerin pratik ve güvenli kullanımıyla vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve dijital erişimi artırmak hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa