Ankara'da Mahmud Abbas hareketliliği

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'ye ziyarette bulunacak. Abbas, 14 Ağustos'ta Ankara'da olacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 12:25
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 14:29
Ankara'da Mahmud Abbas hareketliliği
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hep karşısında durdu. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türk yetkililer Filistinlilerin hak ve canlarını savunmak adını 10 aydır adeta canını dişine taktı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'da dünyaya İsrail'in zulmünün duyulması için çağrıda bulundu, Netanyahu'nun katilliğini bir kez daha haykırdı. 


Tüm  bunlar yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Türkiye'ye davet etti. 


Meclis'te konuşma yapması için Ankara'ya davet edilen Abbas, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Türkiye'ye gelemeyeceğini bildirdi. 

Erdoğan'dan Abbas'a özür çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Rize’de yaptığı konuşmada "Bazı siyasi partiler diyorlar ki 'Hükümet Filistin Başkanını Türkiye'ye davet etsin ve Parlamentoda konuştursun.' Size davet etmediğimizi kim söylüyor?" ifadelerini kullandı.

Meclis'te konuşma yapması için Ankara'ya davet edilen Abbas, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Türkiye'ye gelemeyeceğini bildirmişti.

"Özür dilemesi lazım"

Filistin lideri Mahmud Abbas'a tepki gösteren Erdoğan,  "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz, bakalım gelebilecek mi? Gelir veya gelmez ama biz Filistin halkının, Filistinli kardeşlerimizin adına zaten söylenmesi gerekenleri her yerde her toplantıda dile getiriyoruz"  dedi. 

Ankara'ya geliyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos'ta Ankara'ya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Abbas Beştepe'de bir araya gelecek. 

Erdoğan ile Abbas arasında 10 aydır süren İsrail saldırıları ve Gazze'deki son durum ele alınacak. Ateşkes ise masadaki en önemli gündem maddesi olacak.  Abbas son olarak Şubat ayında Ankara'ya ziyarette bulunmuştu.

TBMM'de sunum yapacak 

15 Ağustos'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Mahmud Abbas bir sunum gerçekleştirecek. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yöneteceği oturumun saat 15.00'te başlaması beklenirken, partilerin de Abbas'ın konuşmasına TBMM'de bulunarak destek olması bekleniyor. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa