Ankara'da okul öncesi velilere kötü haber! Servis ücretlerine zam

Ankara'da okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler, servis ücretlerine bir zam olup, olmayacağını merak ediyor. Peki, zam gelecek mi? İşte yanıtı...

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 13:25
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 15:11
Ankara'da okul öncesi velilere kötü haber! Servis ücretlerine zam
Ecem Çetin Editör

Yaz tatilinin bitmesine kısa bir süre kaldı. 2024-2025 Eğitim Öğretim dönemi Eylül ayı itibariyle başlayacak. Milyonlarca öğrenci, okullarına yeniden kavuşacak. 

Okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler, servis ücretlerine bir zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Velilerin, gündeminde "Okul servis ücretlerine zam var mı? Servis ücretlerine zam gelecek mi?" Soruları var.

Ankara Masası'na konuşan Ankara Servisçiler Odası Başkanı İlyas Aktürk, merak edilen soruların yanıtını verdi.


Ankara'da servis ücretlerine zam geleceğini açıklayan Aktürk, "Yüzde 50 oranında bir zam talep ettik. Çarşamba günü Ankara Esnaf Odaları Birliği Komisyonundan bir karar çıkacak." dedi. 

İlyas Aktürk, en yakın mesafenin 1860 TL + rehber personel 730 TL olmak üzere aylık toplam 2590 TL, uzak mesafenin de 2756 TL + rehber personel 730 TL olmak üzere aylık toplam 3486 TL olabileceğini ifade etti. 


"Kısa mesafeden daha çok para kazanıyoruz"

Aktürk, "Kısa mesafede geçersiz olan bir mesafe var mı?" sorusuna, "Hayır, öyle bir şey yok. Biz servisçi odası olarak kısa mesafeden daha çok para kazanıyoruz. Uzak mesafeden para kazanamayız, akaryakıt pahalı biliyorsunuz." şeklinde konuştu. 


Devletten herhangi bir destek almadıklarını aktaran Ankara Servisçiler Odası Başkanı, kazançlarının yüzde 75'ini devlete vergi olarak verdiklerini söyledi.

"Biz destek değil, iş istiyoruz"

Hibe ya da destek konusunda bir taleplerinin olmadığını ifade eden İlyas Aktürk, "Son zamanlarda devlet kamudaki servis araçlarını kaldırmak istiyor. Bir kısım ihaleleri de iptal etti. Bu bize zarar veriyor. Kazancımızın yüzde 75'ini devlete vergi olarak veren bir sektörüz. Biz fatura ile çalışıyoruz. Biz destek değil, iş istiyoruz. Servislerimiz iptal edilmesin yeter" dedi.

Aktürk, zam güncellemelerini, akaryakıt gideri, personel artışları, bakım-onarım ücretleri, ödedikleri vergiye gelen zamlara göre yaptıklarını söyledi. Ankara Servisçiler Odası Başkanı İlyas Aktürk, "Ne kadar zam yaparsak, o kadar öğrenci kaybederiz diye düşünüyoruz. O yüzden zammı en aşağı da tutmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


"Neredeyse yok olacak, batacak bir sektör haline geldik"

Servisçilerin yaşadığı en büyük sıkıntıya ilişkin konuşan İlyas Aktürk, "Devletimiz sürekli yeni bir yönetmelik değişikliği yapıyor. Araçlarımızda kullandığımız ekipmandan, çalıştığımız personele kadar. Her yenilen şeyin bir fiyatı oluyor. Bu ücret veliye yansıtıldığı zaman, servislerimizde taşıyacak öğrenci bulamıyoruz. Neredeyse yok olacak, batacak bir sektör haline geldik. Devletimizden yapacağı yeni değişikliğe ilişkin bizden bir görüş almasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa