Gazze'de şehit sayısı 40 bine dayandı

Gazze şeridinde 7 Ekim'den bu zamana İsrail saldırılarında hayatlarını kaybeden Filistinli sayısı gün geçtikçe artıyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 14:40
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 15:06
Gazze'de şehit sayısı 40 bine dayandı
O
Onur Çetinkaya Editör

İşgalci Siyonist İsrail'in 311 gündür saldırılarını sürdürüyor. 


İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı ve "bölgenin boşaltılması" çağrıları sonucunda binlerce Filistinli yeniden göç etmek zorunda kaldı.  Çocuk, yaşlı ve kadın Netanyahu ve yönetimi tarafından işkenceye maruz kaldı. Aralıksız süren çatışmalarda Filistin, İsrail tarafından abluka altına alındı. 

Katil İsrail ordusu, savaştan kurtularak zor şartlarda hayatını devam ettiren masumlar için ise yerlerinizi terk edin çağrısı yapıyor. Katil İsrail'in bombardıman altında tuttuğu Gazze'de Filistinlilerin şehit sayısı her geçen gün artıyor. Bölgede kalıcı ateşkes için Türkiye diplomatik girişimlerine hız kesmeden devam ediyor. 

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'de yaşanan katliamın devam etmesini söylemesi ise tepkilere neden oldu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ateşkesi kabul etmemesi gerektiğini savunan Gvir, olası ateşkesin büyük bir hata olacağını ifade etti. Nefret dolu sözlerini sürdüren İsrailli Bakan, Gazze'nin İsrail tarafından işgal edilerek Filistinlilerin göçe zorlanması gerektiğini savundu. 

Şehit sayısı 40 bine yaklaştı

İsrail'in son 48 saatte gerçekleştirdiği 3 saldırıda 142 Filistinli hayatını kaybetti, 107 Filistinli de yaralandı. 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybının 39 bin 897’e, yaralı sayısının ise 92 bin 152'ye yükseldiği ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa