Putin'in hedefi küçüldü: Düşmanı topraklarımızdan çıkarmak...

Savaşın ilk gününden bu tarafa hücum halinde olan Rusya, iki bölgesine giren Ukrayna'yı çıkarmaya çalışıyor. Putin, ana hedefin de bu olduğunu söyledi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 16:13
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 16:17
Putin'in hedefi küçüldü: Düşmanı topraklarımızdan çıkarmak...
DHA
Kaynak DHA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'daki Novo-Ogaryovo'da düzenlediği toplantıda, Güvenlik Konseyi, hükümet yetkilileri, kolluk kuvvetleri başkanları ile Belgorod, Bryansk ve Kursk bölge başkanlarıyla bir araya geldi. Putin, görüşme sırasında yaptığı açıklamada, "Asıl görev, elbette düşmanı topraklarımızdan çıkarmaktır" dedi.

Sınır bölgelerinin durumu değerlendirildi

Putin, toplantıda yaptığı konuşmada, Bryansk, Belgorod ve Kursk bölgelerindeki mevcut durumu ele aldı. Meydana gelen olayların kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Putin, "Şu anda en önemli olan, gelişmekte olan duruma dayalı olarak ortaya çıkan mevcut sorunları çözmektir. Savunma Bakanlığı'nın öncelikli görevi, düşmanı topraklarımızdan uzaklaştırmak ve Sınır Hizmetleri ile birlikte devlet sınırının güvenliğini sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Halkın korunması ve desteklenmesi vurgulandı

Vladimir Putin, bölgede yardıma ve korunmaya ihtiyacı olan halka destek verilmesinin önemine vurgu yaparak, "Federal Güvenlik Servisi, Rus Muhafızları ile terörle mücadele ve düşmanın sabotaj ile keşif gruplarına karşı etkili bir mücadele yürütmelidir. Rus Muhafızlarının da kendi savaş görevleri bulunmaktadır. Sivil birimler ise güvenlik güçlerine ihtiyaç duydukları her şeyi temin etmelidir. Bu sanayi, ulaşım, inşaat, ilaç ve mali destekle ilgilidir" diye konuştu.

Bölge liderleriyle iş birliği

Putin, toplantıda ilgili bölgelerin liderlerine de seslenerek, herkesin yardıma ve korunmaya ihtiyacı olan halkı destekleme görevine odaklanması gerektiğini belirtti. Bölge liderlerinin bu süreçte kritik bir rol oynadığını ifade eden Putin, sivil birimlerin güvenlik güçlerine gerekli desteği sağlaması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında işbirliğinin önemine değinen Putin, mevcut sorunların çözümü için tüm yetkililerin koordineli çalışmasının gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa