Parlamentonun feshi olimpiyatları etkilemedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron parlamento feshi ve erken seçim kararının 2024 Paris Olimpiyatları'nı etkilemediği açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 16:18
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 16:35
Parlamentonun feshi olimpiyatları etkilemedi
O
Onur Çetinkaya Editör

Fransa'da AP seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi  yüzde 32’lik oranla ve açık ara farkla ilk sırayı alırken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans yüzde 15,2'lik oranla ikinci oldu.

Sandıkta mağlubiyet

Parlamentonun feshedildiğini duyuran Macron,  Macron, sonuçları kabul etti ve erken seçime gidileceğini duyurdu.30 Haziran ve 7 Temmuz'daki erken genel seçimlerdeki mağlubiyetinin ardından, Macron'un kabinesi ilk kez Bakanlar Kurulu için Cumhurbaşkanlığı ofisinde bir araya geldi.


Genel seçimlerin ikinci turunda da katılım oranında rekor seviyede artış yaşandı. Aynı saatlerde ilk turda katılım oranı yüzde 59,39 olmuştu. İlk turda birinci gelen aşırı sağ, solcuların ittifakına takıldı.  ikinci tura kaldığı 306 seçim bölgesinde oyların bölünüp aşırı sağın avantaj sağlamaması için diğer partilerden 200'den fazla aday seçim yarışından çekilmişti.


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde Ulusal Meclisi feshetme kararına dair konuştu. Macron,  kararın olimpiyatlara zarar vermediğini belirtti.  Macron, birkaç gün içinde yeni hükümetin belirleneceğini de sözlerine ekledi. Eleştirilerin açılış törenine ilişkin konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macrontörenin cesaret ve Fransız ruhuyla dolu olduğunu ifade etti. 

Paris Olimpiyatları'nda  organizasyon komitesi, güvenlik güçleri ve 45 bin gönüllü çalışanın yer aldığını vurgulayan Macron,  16 şampiyonluk ile rekor sayıda altın madalya kazanmalarını ve Fransa'nın Olimpiyatları ilk 5'te bitirmesini kutladı.

Etiketler Fransa Macron
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa