İngiltere'deki olaylarda 12 yaşındaki çocuk hakim karşısında

İngiltere'de 3 çocuğun ölümü sonrası aşırı sağcı gruplar polisle çatıştı. Olaylarla ilgili 12 yaşındaki bir çocuk mahkemeye çıktı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 17:11
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 17:27
İngiltere'deki olaylarda 12 yaşındaki çocuk hakim karşısında
O
Onur Çetinkaya Editör

29 Temmuz'da İngiltere'nin Southport kentinde 17 yaşındaki bir saldırgan, 3 çocuğun öldüğü ve 8'i çocuk olmak üzere 10 kişinin yaralandığı bıçaklı bir saldırı gerçekleştirdi. 

Olayın ardından ülkede göçmen ve Müslüman karşıtı aşırı sağcı grupların şiddet eylemleri başladı. Ülke genelinde yayılan bu şiddet olayları sonucu, İngiltere genelinde 927 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 466'sı hakkında iddianame düzenlendi.


Sosyal medyada saldırganın kimliğiyle ilgili yayılan spekülatif haberler, Southport'taki aşırı sağcıların polisle çatışmasına ve Southport İslam Toplumu Camisi'ne taşlı saldırı düzenlemelerine yol açtı.

12 yaşındaki çocuk mahkemede

Hakim karşısına çıkarılan bu 466 kişinin en küçüğü, 12 yaşındaki bir erkek çocuk oldu. Southport'tan olduğu belirtilen bu çocuk, 21 yaşındaki Harvey Gabbott ve 33 yaşındaki Paul Dryhurst ile birlikte şiddet olaylarına karışma suçlamasıyla Liverpool'daki çocuk mahkemesinde yargılandı. Çocuğun kimliği, yasal nedenlerle açıklanmadı.

Manchester'da da 12 ve 13 yaşlarında iki çocuk hakkında benzer suçlamalarla iddianame hazırlandı. Ancak, bu iki çocuğun duruşmaları henüz yapılmadı.


Southport'ta 17 yaşındaki Axel Rudakubana tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrası ülkede patlak veren aşırı sağcı şiddet olayları, özellikle Müslümanlar ve Müslüman kurumları hedef aldı. 


30 Temmuz'dan bu yana süregelen olaylarda aşırı sağcı gruplar, sokaklarda polisle ve karşıt görüşlü kişilerle çatıştı. Evler, iş yerleri, araçlar, camiler ve polis araçları bu şiddetin hedefi oldu.


İngiltere, bu olaylarla birlikte, toplumda derin bir bölünme ve gerginliğin olduğu bir döneme girmiş görünüyor. Gözaltı ve tutuklamalarla birlikte, yetkililer şiddeti kontrol altına almaya çalışıyor. Ancak, olayların etkisi uzun süre tartışılacağa benziyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa