İsrailli bakandan Netanyahu'ya: Saçmalık!

Netanyahu'nun Gazze Şeridi'nde "mutlak zafer" açıklamalarını eleştiren İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Tam bir saçmalık." dedi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 18:09
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 18:23
İsrailli bakandan Netanyahu'ya: Saçmalık!
Hakan Öksüz Editör

İsrail'deki "Walla" sitesinin haberine göre Gallant, Dışişleri ve Savunma Komitesi üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Bu görüşmede, Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik saldırılar konusundaki tutumunu eleştiren Gallant, Başbakan'ın "mutlak zafer" söylemiyle ilgili "Bu saçmalık, tamamen saçmalık." ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki savaş ihtimaline dikkat çekti

Gallant, ayrıca Lübnan'da bir savaş olasılığına değinerek, mevcut koşulların savaşın başındaki durumun tamamen zıttı olduğunu ifade etti.


Esir takası anlaşmasındaki gecikmenin nedeni İsrail

İsrail Savunma Bakanı, Hamas ile Gazze'deki İsrailli esirlerin geri getirilmesi için yürütülen müzakerelerde yaşanan gecikmenin İsrail'den kaynaklandığını belirtti. Gallant, ordunun Mısır-Gazze sınır hattından geçici olarak çekilmesi durumunda "hiçbir şey olmayacağını" söyledi.

İsrail'in "dönüm noktasında" olduğunu kaydeden Gallant, anlaşma ve savaş olmak üzere iki olasılık bulunduğunu, kendisinin ve güvenlik teşkilatının anlaşmayı desteklediğini belirtti.


Netanyahu'dan Gallant'a yanıt

Başbakanlık Basın Ofisi, Gallant'ın eleştirilerine hızlı bir yanıt verdi. Netanyahu, Gallant'ı "İsrail karşıtı söylemlerle esir takası anlaşmasına zarar vermekle" suçladı. Netanyahu, Hamas'ın askeri ve hükümet yeteneklerinin ortadan kaldırılmasının ve rehinelerin serbest bırakılmasının İsrail için "mutlak zafer" olduğunu, bu hedefin hem kabine hem de Gallant için bağlayıcı olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa