Hayvanseverler, Altındağ Belediyesi'ne siyah çelenk bıraktı

Ankaralı hayvanseverler, barınak yakınında 11 köpek ölüsü bulunması nedeniyle Altındağ belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 19:01
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 19:08
Hayvanseverler, Altındağ Belediyesi'ne siyah çelenk bıraktı
DHA
Kaynak DHA

Olay, 8 Ağustos Perşembe akşamı meydana geldi. Altındağ Belediyesi'ne ait hayvan barınağının yakınındaki bir noktada 11 köpek ölüsü bulundu.

Bunun sosyal medyaya yansımasının ardından hayvanseverler büyük tepki gösterdi.

Altındağ belediyesi ise, söz konusu alanın hayvan mezarlığı olduğunu açıkladı. Buraya rahatsızlığı olan ya da doğal yollarla ölümü gerçekleşen hayvanların gömüldüğü belirtildi.

Olayın ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Hayvanseverlerden Altındağ Belediyesi’ne protesto

Köpek ölümlerinden belediyeyi sorumlu tutan Hayvanlara Özgürlük Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi, protesto amacıyla Altındağ Belediyesi önünde toplandı. Gruptakiler, "Susma haykır, katliama hayır", "Kan kokuyor, barınaklarınız kan kokuyor" diyerek sloganlar attı.

Merve Karamete hayvanseverler adına açıklama yaptı.

 "Katliama sessiz kalmamak için buradayız” diyen Karamete, “Masum sokak hayvanları için çıkarılan katliam yasası kabul edilebilir değil” ifadesini kullandı.

“Allah'a havale ediyoruz”

Karamete, yıllardır görev yapmayan belediyelerin bugün sanki sorunu çözecekmiş gibi hiç kimseye zararı olmayan, sokağın sembolü olmuş gariban hayvancıkları barınağa alma bahanesiyle toplayıp, daha barınağa bile sokmadan öldürüp, çöp konteynerlerine attığını iddia etti.

Merve Karamete, “Bu zalimliği yapan Altındağ Belediyesi'ni protesto ediyor, artık tek çaremiz olan yüce Allah'a havale ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Hayvanların hakkı haram olsun”

Tespit ettikleri ölüm çukurlarından çıkarılan onlarca köpeğin işkenceyle öldürüldüğünü, hatta bazılarının kafasının kesildiğini belirten Karamete, Bu dünyaya sığdıramadığınız, yıllardır kısırlaştırma yapamadığınız, bir lokma ekmeği çok gördüğünüz, üzerinden maaş aldığınız sokak hayvanlarının hakkı; hepinize haram olsun" sözleriyle belediyeyi eleştirdi.

Hayvanlara Özgürlük Platformu üyeleri, açıklamanın ardından  Altındağ Belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa