Mont Blanc Dağı'nda korkutan hava sıcaklığı

Küresel ısınma Avrupa’nın en yüksek dağı Mont Blanc zirvesinde bile hava sıcaklığını gece boyu sıfır derecenin üzerine taşıdı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 21:50
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 22:12
Mont Blanc Dağı'nda korkutan hava sıcaklığı
AA
Kaynak AA

Fransa ile İtalya sınırında yer alan, 4 bin 807 metre yüksekliği ile Avrupa Alpleri ve Avrupa kıtasının en yüksek dağı olan Mont Blanc da küresel ısınmayı hissetti.

Aşırı sıcaklar İtalya’da etkili oluyor.

Valle d'Aosto Bölgesi Çevre Koruma Ajansı (ARPA), aşırı sıcakların Mont Blanc Dağı’nın zirvesinde de hissedildiğini duyurdu.

Dağın zirvesinde sabaha dek sıcaklık artıda kaldı

Deniz seviyesinden 4 bin 750 metre yüksekte bulunan dağdaki meteoroloji istasyonunun ölçümlerine göre, 10 Ağustos gece yarısından 11 Ağustos sabahı 09.00'a kadar geçen 33 saatlik sürede sıcaklık 0 (sıfır) derecenin üzerinde kaldı.

ARPA Valle d'Aosta yetkilisi Marco Cappio Borlino, hava sıcaklığının donma noktasının üzerinde bu kadar çok saat kalmadığını hatırlattı.

İtalyan basınına açıklamada bulunan Borlino,  gece saatlerinde bile dağın yüksek kesimindeki sıcaklıkta düşüş yaşanmamasının en şaşırtıcı konu olduğunu vurguladı.

Borlino, bu yükseklikte geceleri don görülmemesinin anormal bir durum olduğunun belirterek, bunun sonucunda dağdaki kar ve buzulun eriyeceğine işaret etti.

İtalya'da 19 kentte aşırı sıcak alarmı

Öte yandan, İtalya Sağlık Bakanlığı,  kuzeyden güneye aşırı sıcak hava dalgasının hafta boyunca etkili olmasının beklendiği ülkede, yarın için aralarında başkent Roma'nın da bulunduğu 19 kentte "kırmızı" alarm verdi.

Bakanlık, hasta, yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere 19 kentte yaşayan herkesi sıcak havanın olumsuz etkilerine karşı uyardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa