WSJ: “İsrail Ordusu, İran misillemesine karşı yüksek alarma geçti”

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, İran'ın misilleme hazırlıkları sonrası İsrail ordusunun bu ay ilk kez yüksek alarm durumuna geçtiğini duyurdu.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 22:07
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 22:38
WSJ: “İsrail Ordusu, İran misillemesine karşı yüksek alarma geçti”
BY
Barış Yılmaz Editör

İsrail, yaklaşık iki haftadan bu yana, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye Tahran'da düzenlenen suikasta yanıt olarak İran ve Hizbullah’tan gelecek bir saldırıyı bekliyor.

Netanyahu Yönetimi daha önce, saldırılara karşı savunma ve yanıt vermek için tamamen hzarı olduklarını duyurdu.

İsrail devlet televizyonu KAN ise, İsrail'in, İran'ın nisan ayında düzenlediğinden daha geniş çaplı bir saldırı ihtimaline karşı hazırlandığını haber vermişti.

Wall Street Journal’in (WSJ)  konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı habere göre, İsrail, İran ve Hizbullah’ın karşı saldırı hazırlıklarının gözlemlenmesinin ardından ağustos ayı içinde ilk kez yüksek alarm seviyesine geçti.

Kirby: "İran saldırısı bu hafta olabilir"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby de, İran'ın bu hafta içi, bir misilleme yapabileceğini iddia etti.

Kirby, İran ve İran'a bağlı unsurların İsrail'e yönelik olası bir saldırısına karşı Tel Aviv'e her türlü desteği vereceklerini tekrarladı.

 İran'ın bu hafta bir saldırı düzenleyebileceği yönündeki spekülasyonları değerlendiren Kirby,  "ABD de potansiyel saldırı zamanlamasının bu hafta olabileceği yönündeki endişe ve beklentiyi paylaşıyor." dedi.

Kirby, İran tarafından İsrail’e yönelik ciddi düzeyde saldırılar olabileceğini söyledi.

İsrail-İran gerginliğinin daha fazla artmasını istemediklerinin altını çizen Kirby, bölgede gerilimin azalmasından yana oldukları görüşünü paylaştı.

Kirby, ABD, Mısır ve Katar liderlerinin geçen hafta yaptıkları Gazze'de ateşkes çağrısını hatırlatarak, bu adımın bölgede tansiyonu düşürmesinin yanı sıra İran-İsrail gerilimini de azaltacağını kaydetti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konukevinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

İran ve Hamas saldırının arkasında İsrail'in olduğunu dile getirmiş ve Tahran, Tel Aviv yönetimine karşılık vereceğini açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa