Yunanistan'da yangın nedeniyle 3 hastane tahliye edildi

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yakınındaki yangın, Penteli'deki Amalia Fleming Hastanesi'nin de tahliye edilmesine neden oldu.

A
Kaynak A
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 22:25
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 22:31
Yunanistan'da yangın nedeniyle 3 hastane tahliye edildi
A
Kaynak A

Yerel basında yer alan haberlere göre, Atina'nın kuzeyinde etkili olan yangın, yüzlerce itfaiyecinin yoğun çabalarına rağmen kontrol altına alınamadı ve birçok yerleşim yerinin boşaltılmasına yol açtı.

 Sabah saatlerinde tahliye edilen Penteli Çocuk Hastanesi ve 414. Askeri Hastane'nin ardından, Amalia Fleming Hastanesi de güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.

Yunanistan, 1960'tan bu yana kaydedilen en sıcak haziran ve temmuz aylarını yaşarken, yetkililer şiddetli rüzgarların etkisiyle hızla yayılan yangında birçok evin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

 İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, yangının kontrol altına alınması için 20 saatlik yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, "Son derece tehlikeli ve olağanüstü zor koşullar altında mücadele ediyoruz." dedi.

Tahliye uyarılarına dikkat edilmeli

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis, ekiplerin zorlu koşullarda çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak, vatandaşları tahliye emirlerine uymaya çağırdı. 

Tahliye uyarılarına rağmen evlerini terk etmeyen bazı kişilerin tehlikeli durumlara düştüğünü belirten Vathrakoyannis, "İtfaiye ekipleri, kurtarma operasyonları sırasında hayatlarını riske atıyor. Vatandaşların tahliye emirlerine uyması hayati önem taşıyor." diye ekledi.

Yangında yaralılar var

Şu ana kadar yangında 2 itfaiyeci ve 13 vatandaş hafif yaralandı. 

Atina Tabipler Birliği, yangın bölgelerinde yaşayan kronik hastalığı olanlar, yaşlılar, hamile kadınlar, küçük çocuklar ve solunum ile kalp problemleri olan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde Fransa, İtalya ve Çekya'dan ekiplerin yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Yunanistan'a geleceği bildirildi.

Yangına müdahale devam ediyor

Dün öğleden sonra başlayan yangına, bugün itibarıyla 500'den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, çok sayıda gönüllü, 17 yangın söndürme uçağı ve 15 helikopter müdahale ediyor. 

Yangında, birçok ev hasar gördü. 

Polis ve itfaiye ekipleri, özellikle yaşlılardan ve uyarılara rağmen evlerini terk etmeyenlerden oluşan 200'den fazla kişiyi tahliye etti.

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, perşembe gününe kadar hava koşullarının yangın riskini artıracağını belirterek vatandaşları uyardı. 

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, ülkenin büyük bir bölümünün "kırmızı alarm" altında olduğunu açıkladı.

2023 yılında Yunanistan'da meydana gelen orman yangınlarında en az 28 kişi hayatını kaybederken, 20'den fazla kişi yaralanmıştı.





Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa