Filistinli iki görevli İsrailli 1 esiri öldürdü, 2’sini yaraladı

Filistinli iki güvenlik görevlisinin İsrailli 1 esiri öldürdüğü ikisini de yaraladığı, yaralıların kurtarılmaya çalışıldığı bildirildi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
12 Ağustos 2024 23:44
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2024 23:55
Filistinli iki görevli İsrailli 1 esiri öldürdü, 2’sini yaraladı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor.

Netahyahu Yönetimi, ateşkes tekliflerini geri çevirerek İsrailli esirlerin hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle ülke içinde eleştiriliyor.

Ateşkes çağrılarının yapıldığı bir ortamda mutlak zafer söylemiyle diplomasi yerine savaşı tercih eden Netahyahu Yönetimi’nin elini güçlendirecek bir gelişme yaşandı.

İsrailli esirlere saldırı

Hamas’ın elinde tuttuğu İsrailli esirlerden biri onları koruyan  güvenlik görevlisi tarafından öldürüldü. 2 esir de bu saldırıda yaralandı.

Olaya ilişkin açıklama Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’den geldi.

Filistinli 2 görevli İsrailli esiri öldürdü

Ubeyde, "Esirleri korumakla görevlendirilen iki asker, bir siyonist esiri vurarak öldürdü. Diğer iki kadın esiri ağır yaraladı. Yaralı esirlerin hayatlarını kurtarmak için müdahalede bulunuyoruz” dedi.

Hamas saldırıyı araştırmak için komite oluşturdu

Siyonist mahkumların hayatlarını etkileyen bu tepkinin ayrıntılarını öğrenmek için bir komite oluşturulduğunu belirten Ubeyde, daha sonra detaylı açıklama yapılacağını dile getirdi.

İsrail: "Esirlere saldırıya dair istihbaratımız yok"

İsrail Ordusu ise, Hamas’ın Telegram'da bir rehinenin öldürüldüğünü ve iki kadın rehinenin Hamas ajanları tarafından yaralandığını iddia ettikleri bir mesaj yayınladığını aktardı.

İsrail Ordusu saldırı iddiasını araştırmaya devam ediyor

Şu anda Hamas'ın iddialarını çürütmelerine veya onaylamalarına izin veren herhangi bir istihbarat bilgisine sahip bulunmadıkları belirtilen açıklamada, mesajın güvenilirliğini incelemeye devam edecekleri ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa