Cevdet Yılmaz: “İşsizlik oranı tek haneli ve OVP tahmininin altında”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işsizlik oranının artışa rağmen hala tek haneli ve Orta Vadeli Program tahminin altında kaldığını belirtti.

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 01:24
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 01:25
Cevdet Yılmaz: “İşsizlik oranı tek haneli ve OVP tahmininin altında”
EK
Ersin Küçükbarak

Yılmaz, sosyal medya X hesabından, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı haziran ayına ilişkin iş gücü verilerini değerlendirdi.

Haziran ayında işsizlik oranının yüzde 9,2'ye yükseldiğini hatırlatan Yılmaz, "İşsizlik oranı, artışa rağmen tek haneli seviyede kalmayı sürdürüyor ve 2024 geneli için belirlenen yüzde 10,3'lük OVP tahmininin altında seyrediyor." dedi.

Haziran ayındaki artışın nedenlerine de değinen Yılmaz, enflasyonla mücadele sürecinde uygulanan sıkı politikaların yanı sıra, bu aya özgü geçici etkilerin de önemli rol oynadığını belirtti. Yılmaz, okulların kapanmasıyla iş arayanların sayısında artış yaşandığını ve 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin de bu duruma katkıda bulunduğunu ifade etti.

Yılmaz, Türkiye’nin istikrarlı ve dengeli bir şekilde büyümesini sağlamak, istihdam olanaklarını genişletmek ve toplumsal refahı kalıcı olarak artırmak için çalıştıklarını bildirdi.

Ayrıca, enflasyonla mücadele ve büyüme hedefleri arasında kısa vadede bazı zorluklar yaşansa da, orta ve uzun vadede bu iki hedefin uyum içinde olduğunu belirten Yılmaz, fiyat istikrarını, öngörülebilirliği ve güven ortamını pekiştirerek sürdürülebilir büyüme için sağlam bir temel oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa