Elon Musk'ın Donald Trump ile yapacağı yayında sorun yaşadı

Elon Musk'ın Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile X sosyal medya platformunda yapacağı yayında teknik sorun yaşandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 04:50
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 08:48
Elon Musk'ın Donald Trump ile yapacağı yayında sorun yaşadı
AA
Kaynak AA

Elon Musk'ın, Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile X sosyal medya platformunda gerçekleştirmeyi planladığı yayın, teknik sorunlar nedeniyle aksadı.

Türkiye saatiyle 03.00'te başlaması öngörülen yayına birçok kullanıcı erişim sağlayamadı.

Musk, yaşanan aksaklıkla ilgili olarak X hesabından yaptığı açıklamada, "X platformuna yönelik büyük bir DDOS saldırısı gerçekleşiyor gibi görünüyor. Bu sorunu çözmek için çalışıyoruz. En kötü senaryoda, daha az sayıda canlı dinleyici ile yayına devam edip, konuşmanın tamamını daha sonra yayınlayacağız." ifadelerini kullandı.

Sistemi daha önce 8 milyon eşzamanlı dinleyici ile test ettiklerini belirten Musk, yayına daha az sayıda dinleyici ile devam edeceklerini ve ardından düzenlenmemiş kaydın yayınlanacağını ifade etti.

Trump ile Musk'ın yayını, teknik aksaklıklar nedeniyle planlanan saatten daha geç başladı.

DDOS saldırısı nedir?

DDOS (Distributed Denial-of-Service) saldırısı, bir hedef sistemi, ağı veya web sitesini aşırı yükleyerek erişilemez hale getirmeyi amaçlayan bir siber saldırı türüdür. Bu saldırılar, birçok farklı kaynaktan (dağıtılmış) aynı anda gelen yoğun veri trafiği ile gerçekleştirilir. Saldırının temel amacı, hedeflenen sistemin kapasitesini aşarak hizmetlerin kesintiye uğramasına neden olmak ve meşru kullanıcıların bu hizmetlere erişimini engellemektir.

DDOS saldırıları genellikle botnet adı verilen, bir saldırgan tarafından kontrol edilen çok sayıda bilgisayarın veya cihazın kullanılmasıyla gerçekleştirilir. Bu cihazlar, farkında olmayan kullanıcıların bilgisayarları, sunucuları veya IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları olabilir. Botnet ağına bağlı cihazlar, belirlenen hedefe aynı anda çok sayıda istek gönderir, bu da hedef sistemin aşırı yüklenmesine ve sonuçta yanıt verememesine yol açar.

DDOS saldırıları, hedef sistemde büyük aksamalara neden olabilir ve bu tür saldırılara maruz kalan işletmeler, hizmet kesintileri, itibar kaybı ve mali kayıplarla karşı karşıya kalabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa