Maduro: Ülkenin zenginliklerini "faşistlere" teslim etmeyeceğiz

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkenin zenginliklerini "faşistlere" teslim etmeyeceklerini söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 05:55
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 05:55
Maduro: Ülkenin zenginliklerini ''faşistlere'' teslim etmeyeceğiz
AA
Kaynak AA

Başkent Caracas'ta düzenlenen Ulusal Savunma Konseyi toplantısında konuşan Maduro, isim vermeden muhalefeti eleştirdi.

Güvenlik güçlerinin zamanında aldığı önlemler sayesinde şiddet olaylarının kontrol altına alındığını belirten Maduro, "Bu ülkenin zenginliklerini faşistlere teslim etmeyeceğiz, siyasi iktidarı bu faşist oligarşiye bırakmayacağız." dedi.

Maduro, devlet başkanlığı seçimlerinin ardından yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekerek, "Güvenlik güçleri zamanında müdahale etmeseydi, olayların ne boyutlara ulaşacağını tahmin edebilirsiniz. Ama biz korkak değiliz, cesurca karşı duruyoruz ve halkımıza ihanet etmeyeceğiz, bu ülkenin varlıklarını koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Ulusal Meclis'e (AN) seslenen Maduro, sokaklarda şiddete yol açanlara ağır cezalar verilmesi için gerekli yasaların çıkarılmasını talep etti.


"Bu şiddetin planlayıcıları ve finansörleri cezalandırılmalı"

Muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado'yu eleştiren Maduro, "Şiddet çağrısında bulunanlar ve bunu sosyal medyada yayanlar nerede? Hesap versinler. Bu şiddetin planlayıcıları ve finansörleri cezalandırılmalı." dedi.

Devlet Başkanı Maduro'nun başkanlık ettiği Ulusal Savunma Konseyi'nde, Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez ve askeri komuta kademesi de yer aldı.


Venezuela'daki seçimler

Venezuela'da 28 Temmuz'da gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimlerinde, Venezuela Seçim Konseyi'nin sonuçlarına göre, Nicolas Maduro oyların yüzde 51,20'sini alarak üçüncü kez devlet başkanı seçilmişti.

Seçimin ardından 29 Temmuz'da açıklama yapan muhalefet, Ulusal Seçim Konseyi'nin açıkladığı verilerin doğru olmadığını ve sonuçlara hile karıştığını iddia etmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa