Donald Trump: ABD Başkanına darbe yapıldı...

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Joe Biden'a darbe yapıldığını söyledi. Kamala Harris'in Joe Biden'dan daha yetersiz olduğunu ifade etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 08:45
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 08:45
Donald Trump: ABD Başkanına darbe yapıldı...
AA
Kaynak AA

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris'in Joe Biden'dan daha "yetersiz" bir siyasetçi olduğunu savundu. Trump, "5 Kasım ülke tarihimizin en önemli günü olacak. Bu seçimler şimdiye kadarki en önemli seçimler olacak, belki de tarihimizin en önemli günü olacak." ifadelerini kullandı.

Trump, X platformunda Elon Musk'ın 1 milyondan fazla kişinin katıldığı bir sohbet odasında kendisiyle yaptığı röportajda, başkanlık kampanyasına dair önemli açıklamalarda bulundu.


"Mucize Eseri Kurtuldum"

Röportajın başında kendisine yapılan bir suikast girişiminden bahseden Trump, mucize eseri kurtulduğunu belirtti. Trump, doğru açıdan ateşlenen tek bir kurşunun kendisini öldürebileceğini, ancak yasa dışı göçmenlerle ilgili bir pankarta bakarken kafasını çevirdiği için bu kurşundan kurtulduğunu söyledi. "O yasa dışı göçmenler kartı hayatımı kurtardı." dedi.

Trump, suikast girişiminin yaşandığı Pennsylvania'nın Butler bölgesine ekim ayında yeniden giderek burada bir miting düzenleyeceğini de ekledi.


"Joe Biden'a Darbe Yapıldı"

Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ın başkan adaylığından çekilmeye zorlandığını iddia etti. "Bu, ABD Başkanı'na karşı yapılan bir darbeydi. O (Biden) ayrılmak istemedi, ama ona bunu nazikçe de yapabiliriz zor yoldan da yapabiliriz dediler." şeklinde konuştu.

Kamala Harris'in başkan adayı olarak Biden'dan daha kötü bir seçenek olduğunu savunan Trump, "Onu seçemeyiz, kendisi yetersiz. Daha bir tane mülakat bile yapmadı," yorumunu yaptı. Ayrıca Biden'ın zekasının çok düşük olduğunu savunarak, "Başkan çok düşük bir zekaya sahip, 30 yıl önce de düşüktü ama şimdi artık hiç kalmamış olabilir." dedi.


"Putin ile İyi İlişkilerim Vardı"

Trump, Biden yerine kendisinin başkan olması halinde Ukrayna savaşının hiç yaşanmayacağını öne sürdü. "Hakkımda 2 yıl süren Rusya soruşturmasına rağmen Putin ile iyi ilişkilerim vardı. Kendisi bana saygı duyardı. Biz oturup Ukrayna hakkında konuşurduk." diyerek, savaş başlamadan önce sorunu çözebileceğini savundu.

Putin ile bir görüşmesini hatırlatan Trump, o dönemde ABD'ye saygı duyulduğunu ifade etti. "Ona yapmamasını söyledim, yapamazsın dedim. Ona ne yaptığımı anlattım. O da olmaz öyle şey dedi; ben de olur dedim." diye konuştu.

Trump şunları söyledi;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa