Gazze'de İsrail soykırıma devam ediyor!

İsrail ordusunun, Gazze'nin çeşitli noktalarına düzenlediği saldırılarda 35 Filistinli öldü. İşte saldırıların detayları...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 07:25
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 07:33
Gazze'de İsrail soykırıma devam ediyor!
AA
Kaynak AA

İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'nde düzenlediği hava saldırılarında 35 Filistinlinin hayatını kaybettiği, bunlardan 24'ünün Han Yunus kentinde olduğu ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'nin kuzeyi, ortası ve güneyi, İsrail ordusu tarafından yoğun hava saldırılarına maruz kaldı.

Gazze'deki sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, kentin güneydoğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'nde Bedr Camii yakınlarında gerçekleşen saldırıda 6, Ebu Hasira Caddesi'ndeki bir eve yapılan saldırıda ise 2 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'na yapılan saldırıda 2 kişi öldü, 4'ü çocuk olmak üzere 7 Filistinli yaralandı.

Ayrıca, Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeybatısında yaralanan bir genç, Deyr el-Belah'ta bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi'nde tedavi görürken yaşamını yitirdi.

Han Yunus kentinde ise İsrail'in hava saldırıları sonucunda 24 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun dünkü saldırılarında da 10 Filistinli öldü

Öte yandan İsrail'in dün gerçekleştirdiği saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 10 Filistinli ölmüştü.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, İsrail ordusu Han Yunus'un doğusundaki Ebu Hayye beldesinde "Ebu Hayye" ailesine ait bir evi bombaladı, bu saldırıda 10 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, İsrail'in bu saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, ayrıca yaralanan ve kaybolanların olduğunu açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda, en az 16 bin 314'ü çocuk ve 10 bin 980'i kadın olmak üzere toplamda 39 bin 897 Filistinli hayatını kaybederken, 92 bin 152 kişi yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin bulunduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınmasıyla sivil altyapı da büyük zarar gördü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa