Anayasa çalışmaları yeniden başlıyor

Yeni anayasa ile ilgili girişimler yeniden başlayacak. AK Parti, ekim ayı itibarıyla görüşmelerini hızlandıracak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 10:27
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 12:23
Anayasa çalışmaları yeniden başlıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından yeni anayasa tartışması hızlandı. 


Seçimlerden kısa süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yeni anayasa sinyali vermişti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında mevcut anayasanın siyasette güveni zedelediğini belirterek 1961-1982 Anayasalarını hatırlattı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut anayasayla yola devam edilmeyeceğini belirtti. 


TBMM'de ise siyasi partilere anayasa turu yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, temaslarını liderlerle sürdürdü. 


Meclis'te grubu olan partilerle iletişim halinde olan Kurtulmuş, yeni anayasa içeriğini sundu, genel başkanlarla fikir alışverişinde bulundu.


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarihi buluşmayla bir araya geldi. İki liderin görüşmesinde yeni anayasa dosyası masaya yatırıldı.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretiyle daha da ayyuka çıkan anayasa teması mecliste de devam etti. 

Ekim'de hız verilecek

Yeni anayasa ile ilgili girişimler yeniden başlıyor. AK Parti, ekim ayı itibarıyla görüşmelerini hızlandıracak.  Sivil ve demokratik anayasa hazırlamak için  çalışmalarını düzenleyecek parti çalıştay düzenleyecek.


Akademisyenler ve hukukçuların katıldığı çalıştay  AK Parti Siyasi ve Hukuk İşler Başkanlığı tarafından düzenlenecek. Yeni anayasa çalışmalarının düzenlenmesi sonrası rapor halindeki dosya  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa