Bakan Göktaş'tan Eskişehir'deki saldırı sonrası 'aile destek' mesajı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Eskişehir'deki bıçaklı saldırıda 5 kişinin yaralanmasının ardından ailelere 'psikososyal destek' mesajı verdi.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 11:15
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 11:38
Bakan Göktaş'tan Eskişehir'deki saldırı sonrası 'aile destek' mesajı
AA
Kaynak AA-DHA

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Aydın programı kapsamında Aydın Valiliğine ziyaret gerçekleştirdi. Burada konuşan Göktaş, kentte Bakanlığa bağlı kuruluşları ziyaret edeceğini, çocuk kuruluş müdürleri toplantısını gerçekleştireceğini aktardı.

Bakanlık olarak, "kimseyi geride bırakmayan" bir anlayışla sosyal hizmet politikalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Göktaş, "Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye" hedefiyle aileyi merkeze alan çalışmaları tek tek hayata geçirdiklerini söyledi.


Öte yandan önceki gün Eskişehir'de bir çay bahçesinde yaşanan bıçaklı saldırıya ilişkin 'psikososyal destek' mesajı veren Bakan Göktaş, şunları kaydetti: 

"Dün Eskişehir'de bir genç oynadığı savaş oyunlarının etkisiyle kesici aletle sokakta vatandaşlarımıza saldırıda bulundu ve maalesef 5 vatandaşımızın yaralanmasına sebep oldu. Ben öncelikle yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Psikososyal destek ekiplerimiz hem yaralı vatandaşlarımıza hem de ailelerine gereken psikososyal desteği sağlamaktadır. Tüm tedavi süreçleri yakından takip edilmektedir. Aslında yaşadığımız bu olay dijital ve oyun bağımlılığının çocuklarımızın, gençlerimizin sağlığını olumsuz etkilediğinin somut bir göstergesidir. Daha önce de oyunların olumsuz etkilerinin neden olduğu vakalarla karşı karşıya kaldık. Bugün oyun bağımlılığı ciddi bir sorun. Dün yaşanan bu olay, durumun vahametini ve aciliyetini bir kez daha ortaya koymuştur. Ailelerden de bu konuda mesajlar alıyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında kamuoyuyla paylaştığımız Aile Eylem Planı'mızda da önemli yer verdiğimiz dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız."

Ziyarette AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen ile AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten de yer aldı.

Dijital oyunların çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri

Sosyal medya hesabından da söz konusu saldırıyla ilgili paylaşım yapan Bakan Göktaş, "Eskişehir'de maskeli bir saldırganın, oynadığı oyunun etkisiyle gerçekleştirdiği saldırı sonrası Psikososyal Destek Ekiplerimizle hem yaralı vatandaşlarımıza hem de ailelerine yönelik psikososyal destek sürecine devam ediyoruz. Dijital oyunların çocuklarımızın, gençlerimizin sağlığına olumsuz etkisini net bir şekilde gözler önüne seren bu menfur olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Geçtiğimiz mayıs ayında kamuoyuyla paylaştığımız 'Aile Eylem Planı'mızda da önemli yer verdiğimiz dijital bağımlılıkla mücadele etmeye kararlıyız" dedi. 

Eskişehir'de ne olmuştu?

Eskişehir'de 18 yaşındaki A.K. isimli şahıs çelik yelek, maske, balta ve bıçakla bir çay bahçesinde adeta dehşet saçtı. Saldırgan önüne geleni bıçakladı. 


18 yaşındaki saldırganın sayfalar dolusu saldırı planı ve manifestosu şaşkına çevirdi. Öte yandan saldırganın çelik yeleğin üzerindeki 'kara güneş' detayı dikkat çekti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa