Bülent Turan'dan "sırça köşk" özeleştirisi!

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, AK Parti’nin 23. yıl dönümü için özel bir yazı kaleme aldı. Yazıda ağır özeleştiriler ve eleştiriler vardı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 13:01
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 14:17
Bülent Turan'dan ''sırça köşk'' özeleştirisi!
MP
Mevlüt Peker Editör

14 Ağustos 2001'de Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kurulduğunda Türkiye'nin 39. partisi olarak Türk siyasi hayatına giren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Türk siyaset arenasında 23 seneyi devirdi. 30 yıldır girdiği her demokratik seçimden galip ayrılması, kim ne derse desin, Erdoğan’ın halk tarafından kabul gördüğünün kanıtı olarak Türk siyaset tarihine geçti. Ancak geçtiğimiz pandemi dönemi ve bölgede başlayan savaşlarla birlikte tüm dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıdan Türkiye halihazırda kurtulamadı. 23 yıllık iktidarın son 2 yılında yaşanan büyük ekonomik sıkıntılara vatandaşın isyanının altında ise AK Parti’deki rehavet, ihtişam, halktan kopukluk, sırça köşklere çekilmeler, TBMM’de 100 TL’ye 4 kişilik yemek yiyip koskoca simit tezgahını 100 liraya satın almak isteyen milletvekilleri vardı. AK Partili Bülent Turan da işte AK Parti içindeki o AKP’lileri uyardı.

Bülent Turan’dan özeleştiri ve eleştiri

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @turanbulent hesabından yaptığı paylaşımda, Yeni Şafak gazetesi için kaleme aldığı yazıya atıfta bulundu ve sorunun aslında herkes tarafından bilindiğini ancak çözüm için herkesin başkasından adım beklediğini belirterek, bütün yükün Recep Tayyip Erdoğan’ın omuzlarına yükleyerek sonuç beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Bu dönüşümün ve özeleştirinin tarihe karşı sorumluluk olduğunu belirten Bülent Turan, “Millet Aşkıyla 23 Yıl / Türk Siyasetinin Amiral Gemisi: AK Parti” başlığı altında kaleme aldığı yazıda AK Partililer adına hem özeleştirilerde bulundu hem de “Bülent Turan” olarak AK Partilileri eleştirdi.

AK Parti rozetini yakasında taşıyan her vatandaşın muhasebe yapması gerektiğini kaydeden Bülent Turan, tüm AK Partililerin konuşması ve aktif siyaset yapması gerektiğinin altını çizdi.

Görevlerini sırça köşke dönüştürenler kendine gelsin!

Bilhassa tevdi edilen siyasi görev yerlerini birer “sırça köşke” dönüştürenlerin ivedilikle kendilerine gelmesi gerektiğini vurgulayan Bülent Turan, tüm bu siyasi görevdekilerin adımlarını hesabi değil, hasbi atmaları gerektiğini, sokağa daha yakın ve daha aktif siyaset üretmeleri gerektiğini söyledi.

Bütün yük Erdoğan’ın omuzlarına yüklendi

Bülent Turan, bütün yükün Recep Tayyip Erdoğan’ın omuzlarına yüklendiğini de kaydederek, bu şekilde sonuç beklenemeyeceğini ifade etti.

Turan, AK Parti’nin güçlü bir gençliği ve tabanı olduğunu ifade ederek, buradan yeni yüzlerin, yeni seslerin devşirebilinmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa