İsrail yanlıları, Ilhan Omar'ın rakibine para yağdırdı

Ilhan Omar'ın ön seçimlerde başarısız olmasını isteyen ABD'deki İsrail yanlıları, on binlerce dolarlık bağış topladı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 14:39
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 15:16
İsrail yanlıları, Ilhan Omar'ın rakibine para yağdırdı
Hakan Öksüz Editör

İsrail yanlısı bağışçılar, ABD'de Minnesota Temsilcisi Ilhan Omar'ın eyalet ön seçimlerinde rakibi Don Samuels'e karşı kaybetmesi için harekete geçti. Toplanan on binlerce dolar, Don Samuels'in bağış hesabına iletildi.


Temsilciler Meclisi'nde "The Squad" olarak bilinen liberal-ilerici grup üyeleri arasında yer alan Cori Bush ve Jamaal Bowman'ın başına gelenleri Ilhan Omar da yaşamaya başladı. Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) milyonlarca dolarlık harcamaları nedeniyle Bush ve Bowman ön seçimlerde zorlanmıştı. Şimdi Omar'a karşı da benzer bir kampanya başlatıldı.

Omar'a karşı yürütülen kampanya

ABD merkezli haber sitesi The Intercept'in haberine göre, "Don Samuels yanlısı siyonistler Omar'a karşı" adlı bir WhatsApp grubunda sadece 24 saat içinde yaklaşık 100 bin dolar toplandı. Haber sitesi, bu gruba erişim sağlayarak kampanyanın detaylarına ilişkin ekran görüntüleri paylaştı.


Grup katılımcılarından Michael Sinensky, Samuels'in kampanyasıyla doğrudan bir bağlantısının olmadığını belirtti. Sinensky, AIPAC'in Samuels'i desteklemediğini öğrendiğinde hayal kırıklığı yaşadığını ve bu yüzden ailesi ve arkadaşlarını bağış yapmaya teşvik ettiğini söyledi. Sinensky, 31 Temmuz'dan bu yana Samuels için 120 bin dolardan fazla bağış topladığını açıkladı.

Omar'ın seçim yarışındaki durumu

2018 ara seçimlerinde ABD Kongresi Temsilciler Meclisine giren ve ilk başörtülü Müslüman temsilcisi olan Ilhan Omar, rakibi Don Samuels'in topladığı 535 bin dolara karşılık, üç katı fazla bağış toplayarak (1,6 milyon dolar) seçim yarışında önemli bir avantaj elde etti.


Bush ve Tlaib'in Gazze çağrısı

Cori Bush, Michigan Temsilcisi Rashida Tlaib'in önderliğinde, diğer Demokrat Partili temsilciler Ilhan Omar ve Jan Schakowsky ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Gazze'de "kalıcı ateşkes" istendi. ABD Başkanı Joe Biden, şiddeti sona erdirmek için harekete geçmeye çağrıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa