Gazzeli kız, kedisini başının üzerinde böyle taşıdı!

Sadece Gazzelilere değil, kedilere de soykırım uygulayan terör örgütü İsrail, Han Yunus’u boşaltırken bir görüntü yürek sızlattı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 15:21
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 15:48
MP
Mevlüt Peker Editör

Filistin'de sadece insanlar değil, kediler de terör örgütü İsrail’in soykırımına uğruyor. Saldırıların yanı sıra açlıkla da pençeleşen Filistinliler, İsrail’in soykırımından nasibini alan kedileri hem doyurarak hem de nispeten daha güvenli olduğu değerlendirilen bölgelere götürerek kurtarmaya çalışıyor. Günler önce sahipli ya da sahipsiz tüm kedileri toplamaya başlayan Filistinliler, açlıkla boğuşan kedilere yiyecek verdikten sonra araçlara naklederek Han Yunus’taki bir sığınağa götürmeye başlamışlardı.

Güvenli yer kalmadı

İşgalci terör örgütü İsrail 7 Ekim 2023 tarihinden bu tarafa 308 günde 3300’e yakın katliam gerçekleştirdi. 7 atom bombasına denk gelen 80 bin tondan fazla bombanın altında tespit edildiği kadarıyla 16.314 bebek ve çocuk, 10.980 kadın can verdi. Toplam 39.929 öldü, 92.240 kişi yaralandı. Kayıp sayısı 10 bini geçti, esir sayısı 9 bine yaklaştı. 3 bine yakın alıkonulan Filistinlinin olduğu bölgede 600’den fazla insan, açlıktan ölmemek için yardım beklerken katil ve soykırımcı İsrail tarafından hedef gözetilerek katledildi. Açlıktan onlarca çocuğun öldüğü Gazze Şeridi’nde binlerce kedi aynı kaderi yaşadı.

Han Yunus’ta da güvenli yer yok

Kedileri soykırımdan kurtarmaya çalışan Filistinliler, Han Yunus’ta bulunan ve çoğu yıkılmamış olan bir sığınağa nakil işlemlerini yürütürken İsrail’den tahliye uyarısı gelmişti. Filistinliler terör örgütü İsrail’in tahliye uyarıları sonrası Han Yunus'un doğusundan göç etmeye başlamış ancak göç edilen yerler de dahil bölgede güvenilir tek nokta bulunmadığı defalarca vurgulanmıştı. Kedileri terk edilmeye başlanan Han Yunus’taki barınağa götüren Filistinli ekipler ise ne yapacağını hala bilmiyor.

Kediyi kafasında taşıdı

Terör örgütü İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus şehrinin doğusunda bulunan Filistinlilere yönelik tahliye uyarısı yapması sonrası halk, yanlarına alabildikleri bazı eşyalarla nispeten güvenli olduğuna inandıkları bölgelere göç ediyor. Nekbe yani Büyük Felaketi hatırlatan görüntüler arasında “terörist” dedikleri insanlardan tüm dünyaya ders niteliğinde anlar yansıyor.

Topraklarından sürülen ve öldürülmesin diye yanına aldığı kedisini başının üzerinde taşıyan Gazzeli kız çocuğu da bunlardan biri. Masumiyet, merhamet ve sahipsizliğin ana vatanı Gazze’den dünyaya yansıyan görüntü, sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor. Uluslararası toplum, başta ABD olmak üzere, İsrail’in Gazze’deki soykırımından ellerine kan bulaşan devletleri bu görüntülerle uyarıyor. Kızın başında taşıdığı minderin üzerinde oturan kedi, sosyal medyada karikatürize ediliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa