İran-İsrail danışıklı dövüşünde füze yerine tehditler havada uçuşuyor

Heniyye'yi Tahran'da şehit eden İsrail'e karşın İran'ın misilleme mesajlarına soykırım çetesinden "Sonuçlarına bakmadan vururuz" tehdidi geldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 16:03
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 17:02
İran-İsrail danışıklı dövüşünde füze yerine tehditler havada uçuşuyor
Kübra Şenal Editör

İsmail Heniyye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da işgalci İsrail tarafından şehit edilmesinin yankıları devam ediyor. Olayın özellikle Tahran'da yaşanması, tüm gözleri İran yönetimini çekti. 


İki ülke arasında olası bir ittifak akıllara gelirken İran'ın haftalardır süren misilleme planı lafta kaldı.

Sosyal medya mecralarından "İran bu gece İsrail'e saldırabilir" paylaşımları dünya gündeminde kol gezerken, milyonlar İsrail ile İran'ın çevirdiği tiyatroyu izlemeye devam ediyor.


İsrail'den İran'a tehdit!

İsrail, misilleme yapılması halinde "kayıp veya hasarla sonuçlanmasa bile" İran'ı vurmakla tehdit etti.


Olası İran saldırısı

Tel Aviv'den yapılan açıklamaya göre; yaklaşık iki haftadır Hamas lideri Heniyye ve Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür suikastlarına yanıt olarak İran ve Hizbullah'tan gelecek olası bir saldırı bekleniyor.


"İran topraklarına saldırırız"

İşgalci İsrail ordu radyosunda geçen haberlerde, "İsrail, son günlerde ABD ve Avrupa ülkelerine, İran topraklarından yapılacak herhangi bir doğrudan saldırının, İsrail'in, İran topraklarına saldırısıyla karşılık bulacağına dair mesajlar gönderdi." denildi.

Öte yandan İsrail'in ortaklarına ilettiği mesajlarda, "Saldırının sonuçları ne olursa olsun, İsrail kayıp vermese bile Tel Aviv'in İran'ın saldırılarına karşılık vermeye ve İran'a saldırmaya kararlı olduğunun açıkça ortaya konulduğu" ifadeleri yer aldı.


Ne olmuştu?

İsrail devlet televizyonu KAN'ın önceki gün yayınladığı haberde, İran'ın nisan ayında yüzlerce insansız hava aracı ve füzeyle düzenlediği saldırıya işaret edilmiş, "İsrail, geçen nisan ayında insansız hava araçlarının olduğu geceden daha geniş çaplı bir İran saldırısına hazırlanıyor." denilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa