Ukrayna'dan Rusya'ya yeni saldırı

Gazze'de soykırım yaşanırken Rusya ile Ukrayna arasında da savaş sürüyor. Rusya, Ukrayna'nın terör saldırısı düzenlediğini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 16:15
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 16:24
Ukrayna'dan Rusya'ya yeni saldırı
O
Onur Çetinkaya Editör

Orta Doğu yangın yeri. Gazze'de 10 aydır yaşananlar tüm dünyanın gözü önünde.  


İsrail'in seri katil oyunları ABD destekli sürerken Karadeniz'de de sular durulmuyor. Ukrayna, çatışmaların yoğun yaşandığı bölgede Rusya'yı hedef aldı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı Aleksandr Bortnikov, Ukrayna'nın Batı'nın desteğiyle Rusya'nın Kursk bölgesine "terör saldırısı" düzenlediğini iddia etti. 


Rusya Ulusal Terörle Mücadele Operasyonu Komitesinin yaptığı açıklamaya göre, FSB Başkanı Bortnikov'un liderliğinde, ülkenin güney sınırında bulunan Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde terör saldırılarına karşı hazırlıkların artırılması amacıyla bir toplantı yapıldı.


Bortnikov, Kiev rejiminin kolektif Batı'nın desteğiyle Kursk bölgesinde sivilleri hedef alan bir terör saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti. Bu bölgelerde terörle mücadele operasyonlarının sürdüğünü ve ilgili yasal durumun ilan edildiğini ifade etti. Ayrıca, bu bölgelerde vatandaşların korunması, terör saldırılarının önlenmesi ve bastırılması için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.


Bortnikov, Batılı istihbarat servislerinin Rus gençlerini terör eylemlerine dahil etme faaliyetlerini artırdığına dikkat çekti. Ayrıca, bu yıl başından itibaren Rusya'da 110 terör saldırısının önlendiğini ve terör suçlarından 1050'den fazla kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Terörist saldırıların faillerinin genellikle Kuzey Kafkasya nüfusu ve Orta Asya'dan gelen göçmenler arasından seçildiğini de ekledi.


Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Kursk bölgesine başlattığı saldırıların ardından iki ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Durumun "federal acil" seviyeye yükseltildiği bölgede, terörle mücadele durumu ilan edildi ve büyük çaplı tahliyeler gerçekleştirildi. Kursk bölgesinde 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 10'u çocuk olmak üzere 121 kişinin yaralandığı bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, güvenlik güçlerinden Ukraynalı askerleri Rus topraklarından çıkarmalarını ve devlet sınırlarının güvenliğini sağlamalarını istedi. Kursk bölgesi Vali Vekili Aleksey Smirnov, Ukrayna ordusunun Kursk topraklarında 12 kilometre derinliğe kadar ilerlediğini ve cephenin genişliğinin 40 kilometre olduğunu ifade etti.



Etiketler ​Ukrayna Rusya'
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa