Ağustosta Türkiye genelinde hava nasıl olacak?

Hava tahmin uzmanı Murat Acar, ağustos ayında yurtta etkili olması beklenen hava durumu hakkında açıklama yaptı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 16:22
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 16:47
Ağustosta Türkiye genelinde hava nasıl olacak?
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, bu hafta Türkiye genelinde beklenen hava durumu hakkında bilgi verdi. Acar, batı ve güney bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde olacağını belirtti. İç kesimlerde ise hafta ortasında gece sıcaklıklarının normallerin altına ineceği tahmin ediliyor.


Kuzeydoğu serinleyecek, Doğu Anadolu'da soğuk hava etkili olacak

Acar, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkili olacağını ve bu bölgelerde serinleme yaşanacağını ifade etti. İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da ise sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inebileceği öngörülüyor.

Güneybatıda Afrika sıcakları hissedilecek

Ağustos ayı boyunca sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyleyen Acar, özellikle güneybatı bölgelerinde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkili olacağını belirtti. Murat Acar, bu hafta yurt genelinde yağış beklenmediğini ve ağustos ayının kurak geçeceğini ifade etti.


Büyükşehirlerde hava durumu

Ankara’da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkarak 35 dereceye ulaşması bekleniyor. İstanbul'da ise 3 gün boyunca kuzeydoğudan esen rüzgarlar etkili olacak, ancak bu rüzgarların fırtına seviyesine ulaşması beklenmiyor. 

İstanbul’da sıcaklıklar 2 ila 4 derece arasında normallerin üzerine çıkarken, yüksek nem oranı nedeniyle hissedilen sıcaklık daha fazla olabilir. İzmir’de ise bazı ilçelerde sıcaklıkların 40 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor ve genel olarak kentte sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyrediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa