Özgür Özel'den Dilruba tepkisi!

CHP Lideri Özgür Özel, Dilruba isimli bir kadının sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanmasına tepki gösterdi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 16:24
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 17:26
Özgür Özel'den Dilruba tepkisi!
Ecem Çetin Editör

Dilruba K., isimli bir kadın verdiği sokak röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili kullandığı ifadeler tepki topladı. Instagram engellemesinden, milli yas kararına kadar birçok konuda eleştiri yapan kadın, "Tamam anladık ülke buna teslim edildi de babasının çiftliği değil. Bu yaptığı darbe" dedi. 

Bu sözleri sonrası gözaltına alınan Dilruba K., “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” gerekçeleriyle tutuklandı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba Y.’nin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Özel, siyasetçilerin halktan gelen en ağıt eleştirilere açık olmasının demokrasinin gereği olduğunu ifade etti. 


CHP Lideri, vatandaşın kişisel düşüncelerini ifade ettiği bir meselenin tutuklama tedbirine kadar götürülmesinin ölçüsüz ve siyasi bir tutum olduğunu söyledi. 

Özgür Özel, Dilruba’nın tutuklanmış olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade ederek, "Dilruba serbest bırakılmalıdır" dedi. 


"Dilruba serbest bırakılmalıdır"

Özel şunları söyledi;



Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Özgür Özel'in talimatıyla adli süreci yakından takip ediyor. İzmir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve avukatlarının Dilruba ve ailesiyle, sürecin başından itibaren temas halinde olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa