Starbucks aylardır zarar yazıyor: CEO pes etti!

Son aylarda çeşitli protestolara hedef olan kahve zinciri Starbucks, iki çeyrektir zarar yazıyor. Şirketin CEO'su Laxman Narasimhan istifasını sundu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 16:52
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 17:51
Starbucks aylardır zarar yazıyor: CEO pes etti!
Hakan Öksüz Editör

ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, "İsrail destekçisi" olarak yaftalandıktan sonra çeşitli saldırılara maruz kaldı. Gazze'ye yapılan saldırıların ardından İsrail'e tepki göstermeyen Starbucks, boykottan etkilendi.


Laxman Narasimhan görevlerinden ayrıldı

Hedef tahtasına oturtulan ve çeşitli protestolara maruz kalan Starbucks'ın gelirlerinin son iki çeyrektir düşüşte olduğu kaydedildi. Son aylarda peş peşe zarar yazan Starbucks'ın CEO'su Laxman Narasimhan, görevinden istifa etti.


Göreve Chipotle'ın yöneticisi Niccol getirildi

CEO'luk pozisyonunun yanı sıra yönetim kurulu üyeliğinden de ayrılan Laxman Narasimhan'ın yerine Brian Niccol getirildi. Chipotle'ın üst yöneticiliğini yaptığı belirtilen Niccol'ün göreve başlayacağı tarihin 9 Eylül olduğu kaydedildi.


İki çeyrekteki satış verilerinde düşüş

Bu yıl ocak ile mart aylarını kapsayan ilk çeyrekte Starbucks'ın küresel satışlarında yüzde 4'lük düşüş kaydedildi. İkinci çeyrekte ise satışlardaki gerileme yüzde 3'te kaldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa