Mahmud Abbas, TBMM'de "İsrail zulmünü" anlatacak

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü TBMM Genel Kuruluna hitap edecek, İsrail zulmünü anlatacak.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 17:01
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 17:33
Mahmud Abbas, TBMM'de ''İsrail zulmünü'' anlatacak
AA
Kaynak AA

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos'ta gerçekleştireceği Ankara ziyaretinde, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kuruluna hitap ederek terör örgütü İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılara dikkat çekecek.

TBMM olağanüstü toplantı için toplanacak

TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim 2024 tarihine kadar tatile girmiş olmasına rağmen, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Numan Kurtulmuş'un yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine 15 Ağustos 2024 Perşembe günü toplanacak. Toplantı, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)'nin Filistin davasına ve halkına güçlü desteğini vurgulamak ve mazlum Filistin halkının ve devletinin sesinin dünyaya duyurulmasını sağlamak maksadıyla gerçekleştirilecek.

Abbas, Kurtulmuş ve Erdoğan ile görüşecek

Ziyaret sırasında Abbas, ilk olarak TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Numan Kurtulmuş ile baş başa görüşme yapacak. Bu görüşmeden sonra Mahmud Abbas ve Numan Kurtulmuş, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir araya gelecek.

Genel Kurul toplantısında Abbas konuşacak

Genel Kurul toplantısı, saat 15.00'te TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından açılacak. Açılış konuşmasının ardından söz alacak olan Filistin Devlet Başkanı Abbas, TBMM'de milletvekillerine Siyonist şebeke İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin'e ait topraklarda yaptığı insanlık dışı saldırılar ve zulmü anlatacak. Mahmud Abbas'ın konuşması, Türkçe, Fransızca ve İngilizceye anlık olarak çevrilecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da Mahmud Abbas’ın konuşmasını TBMM Genel Kurul Salonu’nda takip edecek.

Filistin temalı sergi gezilecek

Genel Kurul özel toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Şeref Holü'nde bulunan Filistin temalı fotoğraf sergisine geçecek. Daha sonra TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve beraberindeki heyetle Meclis’te bulunan Mermerli Salon'da baş başa görüşecek. Bu görüşmeler, iki ülke arasındaki iş birliği ve dostluk ilişkilerini daha da güçlendirme amacı taşıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa