Instagram akıllanmadı! Ali Erbaş'ın 2 mesajını engelledi

Instagram Türkiye’de erişime yeniden açıldı ama hemen bir skandala imza attı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 2 mesajı engellendi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2024 17:44
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2024 18:00
Instagram akıllanmadı! Ali Erbaş'ın 2 mesajını engelledi
MP
Mevlüt Peker Editör

Instagram'a, katalog suçları kapsamındaki politikaları nedeniyle 2 Ağustos'ta getirilen erişim engeli, yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararların kabul edilmesiyle 13 Ağustos'ta kaldırıldı. Ancak erişim açıldıktan sonra Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş'ın bazı paylaşımlarının yeniden silinmesi tartışma yarattı.

Erbaş'ın Filistin ve İsrail eleştirileri kaldırıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının Basın Müşaviri Burak Orhan, Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş'ın Instagram hesabından silinen iki paylaşımın içeriği hakkında bilgi verdi. Orhan, paylaşımlardan bir tanesinin, Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi sonrası yayımlanan ve Filistin'de yürütülen katliamı kınayan sonuç bildirisine ait olduğunu söyledi. Diğer paylaşımın ise Mekke'de yapılan uluslararası bir toplantıda İsrail terörünü eleştiren bir konuşmayı içerdiğini belirtti.

Paylaşımlar neden kaldırıldı?

Burak Orhan, Instagram'dan silinen iki paylaşımın ortak noktasının "Siyonist" kelimesi olduğunu ifade etti. Orhan, "Instagram'da 'Siyonist' kavramını kullanmak yasak sanırım. Ancak katil İsrail'i her biçimde savunmak serbest" açıklamasında bulundu.

Orhan'ın paylaşımı tepkilere neden oldu

Burak Orhan, Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş'ın silinen paylaşımları hakkında sosyal medyada bir açıklama yaptı. Orhan, Türkiye'de Instagram erişiminin tekrar açılmasının ardından, bu uygulamanın yeni bir skandala imza attığını öne sürdü. Erbaş'ın üç ay önce gerçekleştirilen "Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi"nde Filistin'deki katliamı kınayan bildiriye dair paylaşımının ve Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki uluslararası toplantıda İsrail'i eleştiren konuşmasının Instagram tarafından silindiğini belirtti.

Orhan'dan İsrail eleştirisi

Orhan, Instagram'ın paylaşımları kaldırmasının, İsrail'in Filistinlilere yönelik yürüttüğü soykırımını gizlemeyeceğini ve ne yapılırsa yapılsın bu suçların hesabının bir gün verileceğini belirtti. Orhan'ın bu açıklamaları, sosyal medyada geniş karşılık buldu ve Instagram'ın sansür politikalarına yönelik eleştirilerin artmasına yol açtı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa